Не ползвам антивирусни, разчитам на уиндос дифендера и не съм имал проблеми.
Преди години ползвах Акронис и имидж-файл на флашка за презапис на системата, ако стане нещо. Но много ъбдейти на тоя Акронис, аз нямам време да следя промените и стана така, че не мога да работя вече с него - много го усложниха. Дайте някакъв акъл за друг лесен вариант, но естествено тоя на Виндоус не е решение, щото като се скапе, няма да може да се бутне от компютъра, трябва обезателно да е на външен диск-памет.
Не съм се занимавал с компютри и сега моя ми прави едни чакмаци, да питам някой дали знае такъв проблем:
При старт не винаги бутва /компютъра ми е Дел/, стои надписа с Дел и не мърда забил. Изключвам от тока, за да се рестартира и 50 на 100 тръгва или пак забива. После не ми разпознава аудиокартата - ползвам външна на АСОС - аудиофилска, не ще да чете УСБ-порта където е включена картата. Пробвах на друг УСБ-същата работа, но пък всеки порт чете флашка! Подразбирам, че не се записват драйверите на аудиокартата при старт на компа. Когато стартира компа, не разпознава аудиокартата и след 30 мин по някое време я разпознае и се включва. Къде може да е проблема? Според мен е в хардуера, който бутва. Пробвах, смених ССД с друг - чисто нов, неползван, на който има записан чисто нов Уиндос, същата работа, т.е. проблема не е да речем в ССД, щото нали имат някакъв живот на записи. Дали нещо по захранването има проблем, ако някой знае, да помага?
Мислех си, че проблема идва от драйверите на аудиокартата, които са от 2016 г. последните и актуализацията на Уиндоуса ги прави неактуални. Затова преинсталирах първообраза на ОС и ми трябваше да спра ъпдейтите, да разбера дали съм прав. Оказа се, че проблема не е в акуализацията на ОС. Понякога при старт разпознава аудиокартата и всичко е ОК, но понякога, в повечето случаи НЕ.
Заради този проблем се наложи да преинсталирам ОС, защото мислех, че се е скапала, 2-3 год. без антивирусна си работи без проблем, но явно проблема е хардуерен.