Най-после ми остана малко свободно време и започнах да навивам „джед бобините“. Останах изумен от това, което се получи. Горния диаметър на тороидалната бобина, към нейната височина е точно числото „Пи“. Диаметъра на палачинковата бобина спрямо височината на тороидалната бобина е 3 пъти 1,618 - числото „Фи“. Диаметъра на палачинковата бобина спрямо горния диаметър на тороидалната бобина е 1.5, много близко до числото „Фи“. Диаметъра на палачинковата бобина спрямо долния диаметър на тороидалната бобина е 1,74, пак близко до числото „Фи“. Като съберем 1,5 плюс 1,74 равно на 3,23 и го разделим на две се получава точно числото „Фи“ 1,618.
Сега за дължината на проводника, тороидалната бобина е навита с проводник с дължина 4,90 м, палачинковата бобина се получи, спазвайки горните геометрични пропорции, с проводник с дължина пак 4,90м. Индуктора е с дължина на проводника точно 1 към 4 от дължината на другите две бобини 1,225 м, на снимките на „колоните на джед“, с които разполагам е навит с 5 навивки и тези 5 навивки, се получиха точно с тази дължина.
Сега за броя на навивките на другите бобини, тороидалната бобина има 69 навивки, а палачинковата 22, съотношението между тях е точно 3,14, числото „Пи“. Тези две бобини, са навити с проводник 1,5 мм2, а индуктора с 10 мм2.
Имам да навия още три идентични секции и тогава ще премина към включване на системата. Не знам, какво да си мисля, но това чудо има отношение, към сакралната геометрия и мисля, че се досещам, каква форма ще има полето, което ще се получи. Сега съм вече напълно убеден, че „колоната на джед“ е била някакво техническо съоръжение с голямо значение за онова време, а защо не и за нашето време.....