Категорично съм убеден, че тази разработка НЕ Е фейк!
Все едно да кажем, че обикновеният "блокинг-генератор" е измама. А тук си имаме работа точно с усъвършенстван "блокинг-генератор". То и схемата на Бедини е с малки разлики същото! - добавен е един диод и една "неонка", и намотките са малко по-така.
Идеята е, че към "блокинга" е стиковано въртящо се магнитно поле, което усилва ОЕДС-то във втория проводник. А тоците в трети-пети и повече допълнителни проводници в една бобина е чист Бонус!
Опровергайте ме! Пробвал съм!
Ето ви две схеми на блокинг-генератори и една (третата) на усъвършенствана "бединка".
А що се отнася до "магията" - то тя е в номера да се включи в "действието" и магнитната енергия.
За магнитите има всякакви спорове, но истината е проста - от тях в процеса на работа, при правилно инсталиране на същите - НЕ СЕ ЧЕРПИ ЕНЕРГИЯ, и респективно те не се изтощават поради своето участие в "действието" - особено що се отнася до Неодимовите и Стронциево-самариевите. Те могат да загубят свойствата си временно поради нагряване, но след охлаждане продължават да създават поле.
Така че, употребата на магнитни полета в магнито-електрични преобразуватели само мнимо ни подлъгва, че уж сме докопали "самозахранващи" се устройства и схеми. Всъщност магнитните полета подпомагат по-ефективното усвояване на електрическите "потоци".
Наблягам на израза - при правилна стиковка и подредба на магнитите.