Здравейте,
По темата пиша, защото имаме динамично устройство и може да се разбере принципа на СЕ и да се каже СЕ, ще то е много просто..!
Параметричното усилване в нелинейна система дава СЕ. Да разгледаме центробежна електрическа централа (ЦЕЦ) на Виктор Шаубергер.
- първо, имаме нелинейна центробежна сила
- второ, имаме нелинейно вихрово съпротивление при движение
- трето, имаме реактивна сила
- четвърто, диаметъра на входната тръба е равен на диаметъра на изходните сопла, за това имаме 6, 8 или 10 сопла.
Ако липсва едно условие от горните четири ЦЕЦ не може да влезне в режим на СЕ. Правя уточнение над определени обороти (честота) се влиза в режим на СЕ, заради центробежната сила.
Не се занимавам с реализирането на проекта, защото трябва да вложа едни 1000 лв. или 2000 лв. сегашни пари, но сумата ми се вижда висока заради материалите.
За да мина тънко с едни 20 или 50 лв. (бобините са ми от стари опити и са ми навити, не ми струват пари) горните четири принципа да ги вложа в статично устройство от електромагнитен принцип, мощността е от порядъка на 300-500 Вт, не е много, но за прототип става.
- първо имаме нелинейна центробежна сила, ползвам палачинкова бифилярка.
- второ имам нелинейно вълново съпротивление-ро
- вместо реактивна сила ползвам LL резонанс с увеличаване на честотата
- четвърто входния ток е равен на изходния, а с големината на тока се регулира LL резонанса.
Тъй като устройството е статично то остава да се върти електромагнитното поле (да не се бърка с въртящо се магнитно поле), но то е невидимо и СЕ генераторите са неразбираеми.
Завършвам СЕ, че то е много просто! Няма енергийна криза има криза на невежеството!