неговия основен аргумент, че не може да се получи енергия плюс е , че за да се ускори тяло с маса 1 килограм до 10 м/сек трябва да му въздейства сила от 10 Нютона в продължение на 10 секунди.
kd_dinev, вие явно не разбирате основния аргумент който както аз, така и другите колеги, изразяват. Нямя как да получите енергия в плюс, при положение че не сте я придали на тялото. Това е фундаментален принцип на ЗЗЕ. Енергията за да се появи от някъде, където я измервате, трябва да бъде добавена от друго място/процес. Това е основно понятие във физиката.
тук въпросът е дали силата приложена във вертикално и хоризонтално направление води до една и съща ефективност спрямо енергията, която тялото придобива.
Вие хрвъляте понятия без да осъзнавате какво те изразяват. Обяснете както имате в предвид под "ефективност спрямо енергията"? Според мен вие си мислите за това,
I (импулс) = ∫t1t2( F1 + F0)dt
което ви попитах дали го разбирате по отношение на дефиницията на импулс, но явно, изобщо не го разбирате, понеже продължавате да си милсите за "ефективност спрямо енергията".
Бат Ванко не ме разочароваш и ти благодаря за детайлния анализ. Това което пропускаш е, че за да качи топката на 5 метра височина двигателя ще трябва да работи 5 секунди и ще изразходва 500 джаула енергия. Това е така защото му противодейства силата на тежестта. В хоризонтално направление няма противодействие и двигателя ще работи 1 секунда топката ще се ускори до 10 м/сек и ще има 500 джаула кинетична енергия. Използваната енергия от двигателя ще е 100 джаула. Мисля, че това е КОП 4.
Тук директно виждаме как си представяте 400% повече енергия отколкото влагате. Сега вземете и направете най-елементарна установка и покажете как я извличате тази допълнителна ( незнайно от къде си ) енергия. А както написах и преди, 400% са нищо
, следвайки вашата логика може да постигнем и 489 000 %, и милион, и милиард проценти ( както вече ви показах в предишен коментар ).