Не Радико,мисля че съм се изразил съвсем правилно!Преди време му казах на Монти,че имам опитна постановка свързана с това,но той толкова много се разпеняви,че такова нещо не можело да съществува и ми секна желанието да се обяснявам...Правена е в домашни условия и е малко неугледна затова не съм направил и клип,ама тия дни ако ми остане малко повече време ще я доизкусоря.Има правотоков колекторен двигател с постоянни магнити,схемата на свързване,на който е направена така,че при включване на двигателя към източник на напрежение и получаване на пусков момент ротора на двигателя повдига тежест,която прекъсва веригата на захранването.Според физиката след това тежеста не би следвало да се издига нагоре и ротора би следвало да спре моментално!Но се случва точно обратното-и тежестта се издига нагоре и ротора е придобил определена ъглова скорост-кинетична енергия...При положение,че до момента на развъртане на ротора,цялата влизаща в него енергия се превръща в топлина,откъде се взема енергията за повдигане на тежестта и за ускоряването на ротора?Ако ме разбираш правилно имаме граничен случай при който просто елиминираме едното явление от двойката-това,което не ни трябва...