EDM electronics, надявам се, че не ме взимаш за идиот.
Имам предвид... Аз не съм техническо лице. Започнах да се интересувам и да се самообучавам в техниката, защото до тук ме доведе еволюцията на разбирането. Отначало, като тинейджър, започнах от националистичните форуми и среди, където бъкаше от интриги и вътрешни противопоставяния, защото националистичната и патриотичната идея не бяха самобитни - те се опираха на конспирацията. Така реших да напусна тези среди, и започнах да изучавам теорията на конспирацията, влизайки в конспиративните форуми и среди. Там открих същото противопоставяне и същите интриги, защото се оказа, че и конспирацията не е самобитна - нейната завръзка се намираше в окултизма. Така навлязох в окултните и езотеричните среди...
И на този етап започнах наистина да научавам много неща, най-вече за себе си и за хората. Замесих се в какво ли не, забърках се в новосъздаваща се секта, промиваха ми мозъка два пъти и два пъти успявах да се възстановя благодарение помощта на приятели. Въпреки всичките години, през които бях в тези среди, научих простата истина за окултизма - той не е самобитен, неговата завръзка се корени в технологиите. Целия окултизъм и цялата позната езотерика се въртят около тайната, нали така. И тази тайна не е нищо друго, освен
технологии, пазени в тайна. Винаги е било така и продължава да бъде. Може да са "физиологични" технологии, може да са "духовни технологии", може да са външни апарати, може тялото да е технологията и апарата, може егото на съзнанието да е този апарат или софтуер, може да са техники за боравене със самия себе си, но са технологии.
И ако исках наистина нещо да разбера за света, ако исках наистина да разбера нещо за себе си, пътят водеше към технологиите. И затова започнах да изучавам тази ниша от познанието, която винаги се оказва централна.
Дойдох в този форум с ясно намерение и с ясен план. Намирайки се тук в момента изоставих досегашната си стратегия на действие, ще рече, че вече не се занимавам с хора на дребно. Няма какво повече да науча от това. Не го казвам с идеята, че нямам уважение към теб като човек, нищо подобно. Искам да кажа, че вече съм се разписал в ранглистата на его-подхода и играта на авторитети и прекратих кариерата си. Както много добре знаеш, позицията, която в момента заемаш, е всичко друго, но не и уникална. По общия знаменател на вашата позиция, вие сте легион, цяла прослойка. На мен ми е много лесно да те възприема не като един човек, а като повърхност от лишеи, който познавам много добре и отношенията ми с който продължават вече много години.
Затова недей да мислиш, че само заради това, че двамата с теб се срещаме за първи път, аз не съм те оборил десетки пъти до сега. Току що ти обясних, че самозахранването е един невъзможен процес, не смятам да се занимавам с поредната детска градина, повтаряйки едно и също по сто пъти, докато чакам поредния някой да си разреши всичките си лични проблеми на фона на разговора.
Но понеже имам някакво уважение към това място, а и все пак не е учтиво да отсвирвам хора преди десетия си коментар, и най-вече защото страничната аудитория на мнимите читатели, които винаги са повече, най-много заслужава да бъде свидетел на нашите разговори, ще ти спомена два хубави примера за Свободна Енергия.
Това е растение, което не е било поливано 44 години. Било е сложено в дамаджаната като фиданка, с определен обем пръст и вода, след което е било затапено и никога не е било отваряно. Вечер използва наличния кислород в дамаджаната, отделяйки водороден диоксид, а през дневния си цикъл използва въглеродния диоксид, отделйки кислород. Издишаната от него вода се събира като конденз обратно в коренището му, където то я поема отново. Пръстта се увеличава от собствената му гниеща окапала листна маса, която също така е и допълнителен източник на водороден диоксид и следователно кислород (основна роля за което играят почвените бактерии, попаднали там като закваска от първата шепа пръст).
Това е една "затворена" самодостатъчна еко-система. Но затворена и самодостатъчна ли е всъщнонст? Пределно ясно е, че ако дамаджаната беше от цветно или непрозрачно стъкло, растението щеше да умре. Защото всичко това е възможно заради слънчевата светлина, която всеки ден влиза отвън през стъклото - тя създава допълнителната пръст, допълнителния кислород и допълнителната вода в еко-системата, светлината е суровинта за всички тези неща, а растението е заводът.
И този експеримент е повторим (с правилните видове).
Да се надяваме, че сега разбираш по-добре какво означава Цикъл на енергията и какво означава рециклиране на вселенската енергия през времевия домейн, както и че сега си по-способен да създадеш своя собствена планета, на която да си играеш на училищен преподавател по физика.
Друг пример е вековната хидравлично-ударна помпа. Водната помпа, която работи съвсем сама, е изобретена още през 1700г и се произвежда и до наши дни. Едва ли ще намериш университетски перподавател, който да застане рамо до рамо до теб, когато започнеш да обясняваш, че няма как водна помпа да работи сама, защото тя работи сама навсякъде по света вече повече от 300 години. И всеки го знае... освен ако не си останал единствения.
Вярно е, че в повечето случаи тя изисква някаква начална инерция на входящата вода, за да работи безкрайно. Също както е вярно, че затворената еко-система изисква да се върти около слънцето, за да съществува. Но един от най-красноречивите патенти е патентът за вертикална хидравлично-ударна помпа - такава, която се ползва в кладенец, за да изпомпва сама водата от него. Това е патент "US 2005/0022997 A1".
И точно както затворената еко-систеа има нужда от слънцето, за да съществува, вертикалната хидравлично-ударна помпа има нужда от Земята, за да работи самостоятелно.
По същия начин всяка енергия се нуждае от едно Отвъдно, което да я рециклира и да я връща обратно, за да могат хора като теб да продължават да експлоатират форумите за Свободна Енергия с тролски манипулации.