mito_kupona, вероятно си гледал и това, но ако не си го виж:
https://www.youtube.com/watch?v=RI6k6h3JGXs
Аз не разбирам испански, но разбрах какво обяснява, може би защото и аз така виждам нещата.
С този клип човека иска да обясни, защо мисли, че електромагнитите, са рзположени с едноименните си полюси един към друг да речем NN, а не SN, и и обяснението му е доста логично. И аз съм на същото мнение.
mito_kupona, мислиш ли че тая концепция за средата или отвъдно, както щеш го наречи не я знам. Знам я даже имам много добра представа и знания за тази среда. Тя се подчинява на други закони и няма да влезе в това устройство по никакъв начин. За свръхединичните устройства си напълно прав, и в пространството наистина има енергия но не е това което си мислиш. Капанадзе използва нулевата точка по правилния начин. Една от основните заблуди масово разпространявани в интернет е че нулевата точка е вакума и това окончателно обърква нещата.
Не се наемам да фантазирам върху неща, които никой не знае и не може да докаже по никакъв начин за момента, и да влизам в сферата на електрони , позитрони, кварки и подобни абстракции, които никой не е виждал и няма да види никога, за да ги изследва.
Мен ме интересуват реалните факти и най-вече факта, че такива устройства, които могат да преобразуват енергията от „отвъдното“, ефира, етера, вакума, нулевата точка, съществуват отдавна и това означава, че тази различна енергия влиза в тези устройства по някакъв начин, които устройства я преобразуват в удобен вид за ползване. Буферните елементи между нашия свят и отвъдното, са кондензатора и магнитното поле създавано от бобина. Най-простия пример за проявлението на тази енергия от „отвъдното“ е обратния импулс на бобината, ти наливаш енергия 1 единица, а тя ти връща енергия 0,8 единици от вложената, заради загубите и в права и в обратна посока, но ако случая е идеален и нямаше загуби, щеше да върне толкова енергия, колкото е вложена.
Силата, която създава обратния импулс е именно енергията от „отвъдното“. Но тази енергия на обратния импулс, от „отвъдното“, не може да се използва или улови по никакъв начин, а само с кондензатор, там може да се улови, съхрани и по-късно да се използва в „нашия свят“ и да се върне в „отвъдното“.
Задачата, която имат изобретателите е да накарат тази енергия от „отвъдното“ да потече в нашия свят, да премине през товара и да се върне там, откъдето е дошла, за да възстанови равновесието. Всичко се постига, когато се наруши равновесието на средата, тогава се проявява енергията от „отвъдното“. Том Биърден много добре го е обяснил, и не само той.