Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

WINDOWS или LINUX

<< < (32/35) > >>

Ksurnev:
dmitarp аз съм със 6600. Там няма вградено видео. Има по 20 лв. карти АТИ 2гб. взеи си една и си ти. Райетата на другата карта са от паметите, има отлепен чип, или BGA. Може да се поправи, ама ще е 80- 100лв. Няма смисъл да го правиш. В понеделник ще ти кажа модела на картата.
Какъв е изхода на твоята карта?
АТОСЕ, най близо е МИНТ МАТЕ. Минт 19.3 е последния с 32 и 64 битова версия, новите са само 64 бита.

Ksurnev:
Такааа, оказа се, че браузърите имат много дупки - даже и в Линукса.
Има изход от ситуацията, ако се чисти редовно кеша.
Напоследък гледам кеша на Мозилата, за един нормално натоварен ден, кеша подминава 8000 хиляди файла.
Чистене му е майката.

Радико:
И да чистиш кеша и да не чистиш се е тая.  И със линукс и със Виндос се тая вече. Всички процесори вече поддържат микроинструкции дето въобще нямат нищо общо с операционната система. От горе на това всичката комуникация "уж за твоя безопасност" е криптирана. В същност за да не знаеш кви ги върши компютъра зад гърбът ти.  Ако искаш да ьапазиш някаква информация от посегателство за сега има само едно решение:
Една машина за интернет и една със никакви директни връзки към никаква мрежа. Аз така правя.

Ksurnev:
Е, моя е стара барака с два ксеона и микрокодовете не могат да се ъпдейтват.
Така, че ми остава само кеша.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Октомври 31, 2021, 10:22:09 am ---И със линукс и със Виндос се тая вече.

--- Край на цитат ---
Тук не сте запознат добре Радико. Линукса има страшно много предимства предимства пред Порозреца но въпроса е човек да знае какво прави. От 22 години работя професинално с Линукс (като в началото поне стотина пъти съм си компилирал сам ядрото за оптимизации и разни експерименти), и от 15 години ми е настонлна (домашна) OS на всичките ми машини (само съпругата ми е на Уиндоус), не споменавам изобщо и 8-те мини компютри от типа на (BananaPi, RaspberryPi, Odroid). Нито веднъж съм нямал проблеми с вируси или с атаки, въпреки че имам само основните настройки на iptables. Като не съм си играл да правя допълнителни настройки понеже  не ми е било необходимо. Да не говорим за свободата на системното програмиране което дава тази отовреност на софтуера, но това е по-професинален въпрос.

--- Цитат на: Радико в Октомври 31, 2021, 10:22:09 am ---От горе на това всичката комуникация "уж за твоя безопасност" е криптирана. В същност за да не знаеш кви ги върши компютъра зад гърбът ти.

--- Край на цитат ---
Относно комуникациите каквото решите това ще бъде, има безброни настройки (поне на Линукс), въпроса е че когато отсрещната страна, с която кумуникираш през TCP/IP, изисква трафика да е криптиран, и без него не осъществява връзка, то тогава и двете страни на комуникационния канал е нужно да криптират. В този случай разбира се винаги, при положение че желаете (и имате познания) можете да напишете един kernel module (и да си го врключите към OS-a) който да ви прехваща трафика, преди да мине през крипто функците, и да го дъмпвате към текстови файл за ваше изследване. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия