Ако етера е тази супер фина субстанция и тя присъства във вакуум, то това означава, че етера минава свободно през атомните решетки на веществата. Щом светлината вълнува етера, а етера минава свободно през атомните решетки, то и светлината би трябвало да минава свободно през атомните решетки, но всеки знае, че това не е така.
Не е така, разбира се...как да "присъства в...себе си"? Пак бъркаш етерни енергии и етер?
Не етерът минава свободно...това е глупост (нищо лично), все едно да кажеш, че водата плува през рибите?
Обратното е!
Това, в черното не го разбрах - обоснови се, моля?
За да може да говорим за физика на етера, трябва да имаме материално проявление което да изследваме.
АБСУРД!
Искаш стената в киносалона да влезе в роля на герой от филма? Екранът да прояви характеристиките на ПРОЕКЦИЯ???
Пак - абсурд!
Защо го искаш? За да приравниш разглеждания ФАКТОР към познатите на ТЕБ и по този начин да го УНИФИЦИРАШ, класифицираш, използвайки ПОЗНАТИТЕ НА ТЕБ класификации и унификации???
Че ти така би го унищожил (в представите на всеки, който би те взел на сериозно) и всяка свободна мисъл нататък ще е...безсмислена!
И друго - тук има смесване на ПОНЯТИЯ!
Когато Майсторът казва, че етерът е материален, той няма за цел да каже, че е с МАТЕРИЙНА характеристика, а че е ВЕЩЕСТВЕН (пак неправилен термин, но с друг не разполагаме, разбирайте - РЕАЛЕН, действителен фактор).
Да, Димелсофт, етерът НЯМА МАСА!
Няма маса, понеже МАСАТА е характеристика на МАТЕРИЯТА!
Ако материята е скиор, етерът е пистата...ако скиорът се пуска по нея, това, което го движи (гравитацията) е вид етерна енергия!
lz1jer, книгите се четат до време...експерименти, казваш? Трудно е! Трудно е, понеже...как да го обясня - все едно на два червея да хрумнат експерименти за летене (те дори и не го допускат, пълзейки в 2D).
И все пак, експерименти има - ELPUNTO даде материали за прочит, нали?
И недейте да ми казвате,
всички опониращи нещо тук, че сте ги чели!Защо?
Когато спориш с някого, трябва да
вникнеш в тезата му! Иначе не е спор, а запъване!
Защо спорите само за спора? Когато някой спори, очаква нещо, да обори опонента си? С каква цел?
Да се доближим до истината или да натрием носа на опонента (от което ЕГОТО ни би ликувало) ?
Да, но това "натриване" е само в очите на натриващия - то няма стойност, даже става смешно! Когато някоя концепция е неразбрана, когато
дори не си и направил опит да я разбереш, всяко по-нататъшно запъване е...проява на глупост (тъпо упорство)!
По-добре кажи - "Ей, не ме вълнуват вашите глупости, и без тях си живея лежерно", отколкото да всяваш необосновано напрежение!
Нека някой ми покаже че може да схване разсъждения, които са над "общоприетата човешка плоскост" (тези, на опашката за билети, примерно) и аз с удоволствие ще побеседвам с него на ЛИЧНИ!
Подчертавам - на ЛИЧНИ, не тук, понеже не искам стадо (нямащи понятие от МИСЪЛ) тролове да ме принизяват към своите безсмислени аргументи...
Нищо лично - който се засегне...значи сам се е припознал
Юлиане, етерът нито е ВЕЩЕСТВЕН, нито е МАТЕРИАЛЕН (в смисъла, в който ти разбираш това понятие)!
"И тук отиваме към твоята теза, че опитите да изкараш енергия от вещество, което не оказва съпротивление са обречени."
Ами...НЕ Е ВЕЩЕСТВО (ВЕЧЕ ГО КАЗАХ), магистрала за енергии е ! По-точно - безброй сплетени магистрали...
Абе ти...чел ли си изобщо всичко досега, което сме писали по темите за ЕТЕРА?
Щото имам чувството, че "падаш от небето"...?
Dedo pop, ти пък що се слагаш с'я дето хал хабер си немаш
Алелуя! Бъди щастлив
Абе...вие (след толкоз написано по темата), наистина и не можете да схванете концепцията? Или не искате, понеже би оборила изначалното ви програмиране?
Дали наистина сте изчели всичко написано до момента? Дали смисълът в написаното е стигнал до разума (ако го има на това ниво) ви?
Дали наистина не ви надценявам...?