Юлианееее....пак от сто кладенеца вода ми вадиш, само и само да не "паднеш по гръб"?
Как съм измерил, че ножчето се затъпява? Идиотски въпрос - просто те дере като се бръснеш, бе!
За карфици не знам, не съм пробвал...опитай ти, може да откриеш нещо?
Ти в момента говориш наизуст, без да си пробвал, а това е възможно най-противното тролене!
Купи си две 'просташки' "БИК"-чета (да не се набуташ в преразход), остави едното в шкафа на банята, а другото на южен прозорец при ясна нощ в пълнолуние, после ги тествай за по едно бръснене! Така поне няма да отричаш наизуст, щото точно това правиш в момента!
Това е повторяем опит с еднакви резултати - метод, който любимите ти "научни" методи (УЖ) признават?
Докато не го направиш и да споделиш резултата, по тази тема няма да обсъждам с теб!
То е същото, като структурирането на водата - обяснява ти се как да го видиш, как да го установиш, че е ФАКТ, но ти...какво искаш наистина?
Да дойда при теб и да ти избърша задника, вместо да си го направиш сам ли? След като ти се обяснява подробно (като за малоумни)този прост опит?
Да дойда при теб, за да ти налея две чаши вода, на едната да благодаря, другата - да я псувам и после да ги сложа във фризера ти, та като замръзнат, да ти покажа на микроскопа разликата в структурата им?
Това ли искаш? Щото те мързи да си помръднеш задника? Или мозъка?
Отричането на фактите, не ги премахва! Това, че ти е по-удобно да отречеш някой факт, вместо да се опиташ да го обясниш, не го омаловажава като ФАКТ!
Ето - lz1jer поне прави опит да обясни явлението! За разлика от теб, той се опитва да вкара лична МИСЪЛ (макар и на базата на конвенционалната наука и с не много ясни обяснения)! Но е негова МИСЪЛ, не папагалските ти брътвежи:
atos, светлината от луната е поляризирана или частично поляризирана, а металите поглъщат поляризираната светлина много по-добре от неполяризираната. Щом говорим за поглъщане значи някаква енергия се поема от кристалната решетка на метала и това няма как да остане незабелязано на квантово ниво. Просто се разрушават връзките в кристалната решетка и това е. Бръснача е просто частен случай, същото се случва и с винкел оставен на лунна светлина, но никой не е забелязал, защото никой не се е бръснал с него. Вероятно експеримента може да се повтори и в лабораторни условия.
С това не знам дали да се съглася изцяло, може би, ако прегледам някой резултат, получен при лабораторни експерименти - бих се съгласил, но не съм видял подобни. Би ми било интересно да науча?
П.П.А по това:
juliang, това за помпата може да ти повлияе ако живееш и спиш до самата помпа, и то в съосност с въртенето, иначе ефектът отслабва с всяко коляно, топлообменник, редуктор или разширител.
При радиаторите чак, вече ще имаш слаб, отрицателен(или положителен) фон, който се разсейва с разстоянието.
Разберете се с кадуцея тогаз кой е прав, щот той твърди че хората ще мрат кат мухи стоейки в стая която се отоплява с радиатори пълни с такава вода... Явно сте слушали лекции на различни световно известни професори...
Кадуцеус никога не го е твърдял, за твоето парно и твоите помпи! Твърди го за вортексната тръба!
Ма...нали си профан в тази материя, за теб е все едно...пълна профанщина (евфемизъм да ползвам).
Ти като Тъпанчев - "слънчева светлина, гама радиация...то една марка - все лъчи".