гравитацията се причинява от излъчване с дължина на вълната между 0,3 и 4,3мм, което идва от Земята и се състои от фотони и меки електрони. Ако просто кажем, че етерен поток ни притиска надолу, това на никому с нищо няма да помогне в практиката (за който има желание да се занимава в тази област). Но след като вече знаем дължината на вълната на лъчението, което е конкретно отговорно за гравитацията, то вече може да се работи по въпроса за неговото локално екраниране, съответно и за погасяването на силовия ефект от гравитацията.
На мен това ми е напълно достатъчно като информация и смятам, че задълбаване в точните етерни процеси не е необходимо.
Като казвам, че "истината е някъде по средата", имам
точно това в предвид! Това може да е едно и също в основата си, разглеждано от различни страни, по-точно - различните проявления на един и същ процес.
Ако наистина съществуват "гравитационни лъчи", ако идват от Земята, то те би следвало да "обедняват" етерната среда, предизвиквайки етерния вакуум, създаващ гравитацията. А може и да е обратното - гравитацията да създава въпросните "лъчения" (ако ги има). Затова казвам, че не е много ясно кое е следствие и кое-причина, понеже не може да се изолира и изучи независимо едното от другото!
Сега - тези вълни
електромагнитни ли са, понеже така разбрах от предишните постове?
Да допуснем, че има лъчение, на тази дължина на вълната съответстват приблизително, честоти от порядъка над 100 гигахерца!
Фотоните имат някаква (макар и много малка) маса, иначе нямаше да могат да упражняват механичен натиск върху материята - в определени случаи могат да тласкат малки предмети. Въпреки, че по-голямата част от този натиск се извършва от фотонните струпвания (меки частици), които имат значително по-голяма маса от единичен фотон. Вероятно доста читатели сега ще научат, че със светлина може да се повдигат малки късчета материя.
Разликата между радиовълните и светлината каква е? В честотата и дължината на вълната, приемаме ли го това?
Фоновият космически радиошум е в същност светлина с "разтеглена" (ама...егати и червеното отместване) честота, това приемаме ли го и него за вярно?
Ако не отречем тези твърдения, би следвало радиовълните също да имат ефект на "налягане" върху материята, нали така? В този аспект, въпросните вълни би следвало да отблъскват материя от Земята, ако идват от нея?
Самата идея за лъч, който "дърпа" нещо към себе си е абсурдна, освен ако този лъч просто не е
следствие от друг процес (и при черните дупки има лъчения, но те едва ли са "отговорни" за огромната им гравитация)!
Ако просто кажем, че етерен поток ни притиска надолу, това на никому с нищо няма да помогне в практиката (за който има желание да се занимава в тази област).
Ок, ти си приел, че това ти върши работа, с това трябваше да започнеш.
И на кварталния лекар не му дреме много за точните причини на високата температура при обикновена настинка и не ти пуска пълни кръвни изследвания, скенер и ЯМР- той просто препоръчва парацетамол, за да я смъкнем (симптоматичният подход) и... обикновено върши работа.
Но ако въпросните "лъчения" (ако ги има, разбира се) са
симптом, "лечението" им не би имало 100% резултатност, ако ме разбираш
Дори и Радико изказа съмнения (макар и интуитивни), че не е "баш така", въпреки, че се въздържа от подробна обосновка...
А относно меките частици пак и казвам това е безкрайно куца хипотеза.
Радико, аз още веднъж ще те попитам (шъ ма прущааш), как измери скоростта на тая пуста светлина, бре?
Установих го като измерих скоростта на лъча на лазерна рулетка "Bosch" И ти можеш да направиш същото, но ко те мързи по лесно е просто да хвърлиш едно око тук:
http://soustrajica.com/fizika/zad4.html
И какво общо има това измерване с линка, дето си ми го постнал?