Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

MEV Felipe Peña – мотор генератор

<< < (4/9) > >>

lda_has:
Да дам и аз малко информация. Такива електродвигатели се произвеждаха в ЗАЕ Пловдив с номенклатура ПП4 25/78Д. Към днешна дата нямам информация дали предприятието още съществува.  Имам такова, но като гледам приложената схема в отговор № 2 единственото което ще се получи е да се завърти. В случая диода не върши никаква работа освен при обратно включване на втората батерия да не изгори. Защото при подаване на втория комплект четки обратно напрежение ротора предполагам ще спре на едно място и ще изгори. Така предполагам, но ако вместо батерия се постави товар примерно крушка картинката става друга. Може и да греша, опити не съм правил само предполагам.

Атанасов_Хасково

coke2k:
От съвременна прахосмукачка е мотора, но и от чайка  става. Въртя го с повишаващ DCDC преобразувател 24/400  като мога да регулирам от 50 до 400 волта.  Някъде до към 100 волта го пускам. За 24в ползвам 2 акумулатора. Към момента разликата е около 11 процента във  входната и изходната, което е малко, но пък според мен е достатъчно за да се рови по-навътре.

Коев:
Резултатът е добър като за мотор с преработен статор, все пак ПМ сегментите са от друг двигател и не обхващат добре ротора. Правил съм такива комбинирани машинки и знам, че няма как всичко да пасне на сто процента.

rokssi2:
Здравейте колеги.С интерес чета писаното от вас и затова искам да ви напиша и аз нещо.Пенсионер съм и затова ще ви напиша неща които не знаете.Преди много години в нас имаше един уред свален от немски танк.Казваше се умформер.Представляваше моторче с два колектора на двата края на оста и с две намотки на ротора.Това нещо се захранваше с 24 волта, а от втория колектор излизаше 250 волта.Това нещо е служело за захранване на ламповите радиостанции на танковете.Питам ви ако е имало КПД над единица защо немците не са си захранвали станциите без акумулатори. Искам да попитам, и как  се получава допълнителното напрежение без да натоварите захранващата батерия.И последно защо не вземете един мотор от чистачки и да си правите опитите.Те заводски са с три четки. Това което използвате - мотори от прахосмукачки, мисля че е опасно и не е рационално. Вие вдигате от 12 на 220 и още от тук имате загуби. Ако толкова сте сигурни в тази идея, завода който ви трябва се казва Динамо и е в Сливен.

Другото, което питам, защо някой, който е чел по-дебели книги не обясни принципа и от какво ще се получи добавката?

mito_kupona:

--- Цитат на: rokssi2 в Април 01, 2017, 10:41:23 am ---Другото, което питам, защо някой, който е чел по-дебели книги не обясни принципа и от какво ще се получи добавката?

--- Край на цитат ---
    rokssi2, в дебелите книги не пише нищо за принципите на свободната енергия, защото официалната наука отрича съществуването ѝ. А, че мотор генератора на Фелипе Пеня работи, това е факт.
    Утре ще ходя до автоморгата да търся подходящ електромотор и ще опитам и аз да повторя този мотор генератор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия