Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

MEV Felipe Peña – мотор генератор

<< < (5/9) > >>

Ksurnev:
За ppipilica!!!
Схемата е от тук: http://www.energeticforum.com/archive/index.php/t-6792-p-2.html
Поздрави.

mito_kupona:
     Още някой освен coke2k, подкара ли мотор генератора на Фелипе Пеня? Пълно мълчание.
     Един приятел ми даде няколко ротора, но всичките, са от променливотокови мотори и изобщо не знам от, какво са свалени. Та ще трябва да импровизирам с постоянни магнити, за да стъкмя един прототип на мотор генератора на испанеца.

krasias:
mito_kupona, големия ротор отдолу е от двигател от пералня, другите са от прахосмукачки. Стават за тоя опит, работят си и на прав ток при сравнително ниско напрежение 12 до 36 волта.

coke2k:
Мите, а статори за тези ротори имаш ли? Аз се наложи да режа статор и да фрезовам канали за магнитите. А най добре да се намери един сливенски мотор с два магнитни полюса и две четки и да се сложи трета. Малко търпение и ще дам видео, само искам да си направя измерването с 4 аналогови прибори и да подредя малко нещата, че ако го снимам в такъв вид и нищо няма да се разбере. А и да минат всички измервания през стрелките , че да няма грешки от цифровите уреди. Има и още нещо което не ми харесва - при мен  захранващата четка грее мн повече спрямо другите, което си е загуба. За това си мисля , че тези двигатели от прахосмукачки не са най-подходящите за целта.

Коев:
По-малките ротори показани на снимката може да се поставят в статора на мотор-турбините от автомобилно парно.
Преработил съм две такива, като на едното /руско, може би от Лада Нива/съм сменил ротора и четките със такива от моторче за ел. месомелачка, а на другото/BOSH с две турбини/ съм сменил само ротора с такъв от прахосмукачка ,,Чайка''. И на двете моторчета съм сложил сачмени лагерчета за оста на ротора.
По-голямата междина между присадения ротор и сегментите на статора, намалявам като отворя леко придържащите скоби и поставям ,,подплънки'' от алуминиеви ленти/от щори/ под двата сегмента.
Тези ''Франкенщайни'' са чудесни динама и лесно зареждат циклично малки акумулатори до 8ач/12в.
С интерес следя темата за ''третата четка'' но изпълнението на цялостната схемата ще изисква много време, с каквото скоро няма да разполагам.
Интересно, дали може да се направи опита с поставяне на трета четка върху колектора на оригиналния ротор на такова 12волтово моторче?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия