Даммм - зе да става интересно...
Благодаря за участието, ще препрочитам и усмислям интересните постове, още...
Сега да споделя докъде в теорията съм аз:
Вчера се консултирах с двама господа, които произвеждат електолизери по поръчка - без да съм сигурен колко е обективно, но тяхното мнение бе, че за заваряване на тънка стомана не ми трябват желаните от мен количества от 20-30лт., а доста по малко, така че може-би ще е правилно да сваля летвата на нещо, като 10л/мин, така ще мога да използвам за тестовете - едно, ретро захранване: 12/24V 30/15A прав/променлив ток.
Четейки и чешейки се по главата, стигам до заключението, че май с това приложение съм изтеглил "късата клечка", защото за качествена заварка ще се налага, операторът да има контрол върху: дебита; скоростта, качеството и съотношението на газовете. Това прави клетката по-специална и трудна за изпълнение. Вероятно, това е и причината Браун да е патентовал, именно.. - заваряването и.в патентът му да участват различни видове клетки, които да могат да се "връзват" в различни системи - в зависимост от приложението.
Дали заради горните факти, или просто за спорта, но взех да си мисля някакви свои клетки и идеите ми вървят към тунинхована суха или нещо, като хибридна - между двата вида...
Колкото до кавитацията, незнам дали и до каква степен участва, но вярвам, че ще е добре да се впрегне и тя в системата. По тоя повод си мислех за конструкция с правоъгълни ламели от тънка стомана, така, че да са свободни в единият си край, така, че да могат да вибрират. А който си е играл повече с магнити да каже дали те няма да помогнат, ако са разположени между ламелите или на самите тях и евентуално от "магнитна" или "немагнитна" стомана ще е по-добре да бъдат!?