На картинката по-долу съм описал кое какво е и каква функция изпълнява.
Примката е твърда връзка между вилката и входната част на диференциала /ако може да се нарече така/.
И двете зъбни колела изпълняват своята роля благодарение на храповия механизъм. Когато едното колело извършва работа /се задвижва от махалото/, то се движи само в една посока, а другото се движи свободно /на празен ход/. Когато посоката на махалото се смени, идва ред на другото зъбно колело, което отново се движи само в една посока, докато другото се движи свободно /на празен ход/. По такъв начин /благодарение на храповия механизъм и зъбните колела, работещи заедно/ двупосочното движение се преобразува в еднопосочно.
В ротовертера доколкото знам се използва мултипликация /както и в моя случай/, но и при генератора, и при мотора движението е еднопосочно. Също така в моята конструкция се използва махало, а досега не съм видял в нета да има ротовертер с махало /виждал съм ротовертер с маховик/.
Dedo pop, това нещо трябва да има корпус, защото иначе зъбните колела няма да стоят на мястото си, но поради факта, че не аз съм правил чертежите и видеото , а съм ги открил в нета, то публикувам това, с което разполагам
Ако има по-лесен начин за преобразуване на двупосочно в еднопосочно движение, при което да се оползотвори всяко "трепване" на махалото, то целия съм в слух.
Източника на файловете и видеото -
https://www.youtube.com/watch?v=N49LqVQChMg