Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Разпределител за Домашна Ел. Централа
valex:
Tanas
Нещо не ти са ясни нещата.
Първо чети после коментирай.
Tanas:
Добре. Няма се обаждам, да не ставаме за смях.
sasma:
--- Цитат на: valex в Февруари 01, 2019, 04:52:00 pm ---Миже да се направи с фазово управление загряване на бойлер или друго като постепенно се вдига мощността и да се следи за връщане. Като почне да връща да се намали мощността докато спре да връща.
--- Край на цитат ---
Точно така го правя имам си димер на бойлера и от там регулирам колко да консумира за да нямам излишък и да мога пълноценно да използвам слънчевата енергия.
valex:
Имам следната задачка:
В момента проектирам фотоволтаична система с готови модули.
Схемата е следната:
Има backup Box на Huawei, който служи да отдели инвертора от мрежата, когато отпадне мрежовото напрежение и да осигури захранване тип 'UPS' към някаква група консуматори на схемата 'Important load'. Съответно като се въстанови мрежовото напрежение пак да превключи към инвертора в режим 'ON GRID'.
Backup BOX модула струва към 1000лв и доста голямо табло(1 и 3-фазно е едно и също само при второто има още едно реле със закъснение на включване). Има схема на капака на кутията, но от кова , което намерих не е много ясна. Пускам картинки.
Има ли някой който се е сблъсквал с този или подобен модул с такава функция?
Радико:
Точно с такава хуйня не съм се сблъсквал единствено мога да ти кажа "ако вече ме ти е известно де" че този smart power sensor в същност е един токов трансформатор и нищо друго.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия