Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Разпределител за Домашна Ел. Централа

<< < (12/16) > >>

Радико:
И аз си мисля, че един обикновен стар електромер с малко боя по диска и два оптрона ще бъде не чак толкова високотехнологично, но лесно за изпълнение решение.
П.П. мисля, че се сетих и за по елегантно изпълнение без използването на механични електромери. Ще работи по същия начин но определено ще има по търговски вид.

valex:
mzk
Това което смятах да ползвам като детектор за връщана енергия в моя проект беше оптрон синхронизиран с мрежовото напрежение, който 'сваля' едната полувълна на тока от токов трансформатор. При наличие на 'обратно' връщане на енергия се получава увеличаване на напрежението от токовата полувълна.
Не  съм тествал идеята. Ако имаш интерес може да обсъдим.
Проблема е при много лош косинус фи на консуматорите.

sasma:
Аз имам на входа да къщата си стар електромер с което следа дали има връщане, скоро си купих някакъв електронен датчик да ми показва колко дърпа от енергото и така си регулирам косуматорите и от смартфона.

valex:
Миже да се направи с фазово управление загряване на бойлер или друго като постепенно се вдига мощността и да се следи за връщане. Като почне да връща да се намали мощността докато спре да връща.

Tanas:
Може valex ама не става, фазата ще чука полувълната и енергото ще отчете разход, трябва "гегата" да е половин оборот с пик но тогава  ще счупиш уреда, къде Илия на кирия?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия