Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Направи си сам магнитен генератор
mi68:
Майсторе здравей,
Пак се включвам. От ф-лата XL=w.L се вижда, че индуктивността е пропускливост, а тази пропускливост лесно се унищожава с безиндуктивна бифиляркя. Извод във всяка бобина включвай безиндуктивна бифилярка да получиш надсветлинни скорости и да кривиш полето. Броят на магнитите трябва да е четен да имаме кратност на честотата. С тези забележки и малко опит конструкцията може да стане, направо минавай на вариант Б, другото не става за гледане.
Maistora52:
Милене, от формулите получавам алергия! ;D ;D ;D Обривам се! ;D ;D ;D
Освен това от професионалния език на който ми говориш, разбрах само, че магнитите трябва да са четен брой и да минавам на "Вариант Б", което съм го назовал "Вариант 2" - последователност на магнитите S-N.
ОК!
Сори приятелю, обаче в пипето на 65 годишен художник формули не влизат дори и набивани с чук през 2 секунди.
:'( :'( :'(
mi68:
Здравей Майсторе,
Грешно ме разбираш, наближавам 50 но да кажем, че 45 години се занимавам със СЕ между другото. Формулите ги ползвам за оразмеряване и доказателство. Ако не ползваш формули, разчиташ на интуицията си, контактьорство и чужд опит.
За това не се разбрахме, S-N вариант е сложен защото се сменя функцията, за това се спираме на вариант само S или N, все пак диска се върти в една посока, не се клати. Тук ти трябва нелинеен трионообразен ток, при това положение сумата на входящата и изходящата работа ще има положителна стойност. Тъй като магнитите са симетрични и генерират синусоида то входящата и изходящата работа са равни и противоположни и равни на нула. Реално работата е отрицателна защото имаме загуби. Не симетрията трябва да се наруши в наша полза. Това може да стане ако се пуска ток в бобина, за този подход говоря като вариант Б.
Ако магнит мине през бобина индуцира полусинусоида, от тази полусиносоида се обработи и получи правоъгълен импулс, а той се подаде в друга бобина, ще се получи трионообразен ток. Този трионообразен ток може да мести диска подобно на развивката на телевизор.
Това е идеята, количествените сметки пак стигаме до формулите, но става с много време за губене и налучкване.
Творческият процес е индивидуален, работата може да е обща, но може да е и индивидуална, избери сам!
juliang:
--- Цитат на: mi68 в Юли 24, 2017, 11:02:42 pm ---Ако магнит мине през бобина индуцира полусинусоида...
--- Край на цитат ---
Абе май не е така... :)
https://phet.colorado.edu/sims/html/faradays-law/latest/faradays-law_en.html
П.С. магнита може да се мести с мишката :)
Maistora52:
Да-а!
Хубаво показно, но са можели да позволят (вложат) повече варианти - да сложат кръгли магнити, да сложат по два магнита, да позволят същите да се обръщат на 90 градуса... да дадат избор на дебелина на проводника, избор на брой навивки...
Ми68 - започвам да те разбирам! - само трябва да използваш по-прости и разбираеми термини и понятия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия