Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Направи си сам магнитен генератор

<< < (9/14) > >>

valex:
http://imlab.narod.ru/Energy/Gen_18_19/Gen_18_19.htm
http://ieport.ru/tech_biblio/tech_biblio_sr/10253-generator-na-postoyannyx-magnitax-svoimi-rukami.html
Тук има информация как се правят подобни генератори.

Maistora52:
Чудесни линкове, Valex!
Специални благодарности... ровил съм се доста па мрежата за такива работи, но все нещо не ми харесваха разните други разработки.
Поздрави!

Михаил Кузмов:
Харесвам и приветствам такова развитие на тема! Имаме даденост, представена от Майстора. Въпросът е, как да получим най-доброто от вече направеното до тук? Смятам че това ще бъде от полза за всеки четящ, интересуващ се от тематиката.
От линка (горен) на valex аз съм фен на рис.1.3 с добавка от две външни бобини които да прихващат външните полета на магнитите. Така имаме нулева загуба на даденост, т.е. магнитно поле. То така или иначе съществува.
В пост #16 линка с видеото, двете крайни бобини генерират а средната е двигателна по Бедини схема. Ако въртим оста на генератора с външна енергия то трите бобини могат да се вкл. сфазирано и синхронно да произведат напрежение х2 или ток х1.75 според необходимостта. Проверено и изпитано!!
Това което наблюдавате на видеото е захранено с 8.1в. 162мла. консумация, положителен и отрицателен полупериоди с размах до 5в. от двете крайни бобини + малък индуктиран обратен импулс който показвам с пръста, товар малка крушка с нажежаема нишка. От двигателната бобина може да се свали енергия от обратен импулс (ОЕДС).

mi68:
Здравейте,
Изразявам се неразбираемо, защото на мен не ми е ясно, тъй като правя опити в статично устройство.
В конкретното динамично устройство трябва да имаме "тласък" създаден от трионообразен ток (да не се бърка с трионообразно напрежение).
Правя описание на блокова схема както я виждам аз.
Имаме постоянотоково захранване и електроника, която прави трионообразен ток. Най-вероятно електрониката трябва да удвоява честотата да може диска да се ускорява до стационарен режим. Най-просто е нарастващ трионообразен ток, тласкащата бобина трябва да работи на привличане. Магнитното поле на бобината привлича магнита, при приближаване на магнита от диска, трионообразния ток става 0 и магнита с диска преминава по инерция. Цикълът се повтаря за следващия магнит. Броят на магнитите четен или нечетен  е без значение, важно е да са балансирани. При многофазни системи при четна система четен брой магнити примерно двуфазна, при нечетен брой система четен или нечетен брой магнити примерно трифазна система.
Разбира се някой детайли могат да имат друго схемно решение примерно пулсиращ изправен ток от генераторна бобина, но логиката е такава.   

ndm:
Бат Мишо, при всички показани роторни установки, включително и твоите, от залипание никуда не денешся.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия