Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Направи си сам магнитен генератор

<< < (10/14) > >>

Михаил Кузмов:
Ако бобините са без ядро ефект залипание няма да има. Но еф. на генерация пада. Прави се компромисен вариант.
Пробвал съм и това. Същите 3 бобини без ядро на същата постановка. Двигателният ефект на Бедини пада, пада и генериращият ефект.

madsatbg:
Здравей Maistora52,

не знам каква ти е идеята с този генератор.
Аз съм направил генератор и мога да дойда и да го пробваме, ако имаш интерес.
Генератора е трифазен, 2,5 kW.3 Х 40 в.
Натоварвах го до 1,2 кW.
Повече не можах да го натоваря поради липса на по-голям мотор с който да го развъртам.

Михаил Кузмов:
Нормално, Ленц ефекта не прощава! Поздрави!
Формата на магнитите и бобините е оптимална за ефективно генериране. Само ми се струва че в периферната част бобините са малко  по-широки. Все пак може да не съм прав! Така по снимки давам оценка. Правилно е да се измери.

Бат Мишо, НЕ са по-широки бобините. Видно е от Успоредността им в линията на взаимен допир с Радиуса.
М52

Maistora52:
Ей-и! - два дни бях без компютър - същият блокира при преинсталация и направо запецна - не диша, не мърда и тъкмо бях решил да тръгвам да купувам нов - той взе та "отлепи от дъното" - има няма преди 10 минути приключих с преинсталацията, и гледам тук - чудесни постове!
Така!
Е това, което е направил Madsatbg ми е точно мерака... Много е добро!
На същата тази установка просто поставям моя "Развъртач" и се надяваме, че сме барнали Господ за крачола. Обаче! - Следват въпросите:
1. Какъв е диаметъра на оста? - за да мога да търся евентуален фланец със същия отвор, за да хвана на него моя "развъртач". Шайбата за ремък към електромотора въобще не ме устройва. Връзката с моя магнитен "развъртач" трябва да е директна по оста. Имам здрави, и стабилни фланци с отвор фи 22 мм и разстояние между инсталационните отвори късо 45мм и дълго 70 мм. На този фланец инсталирам диска или "чинията" - според модела - с раздвижваните от Актюаторите магнити.
Имам и други фланци, но  с по-малки диаметри.
 Ако диаметъра на оста на този генератор е такъв  - става... ако не е  - трябва да се прави. Аз нямам тази възможност в момента.
 2. Какво е разстоянието - външно - по линията на квадрата - и по диаметъра между Шпилките?
На тези шпилки трябва да може да се инсталира платформата с актюаторните магнити. Тази платформа не е голям проблем, защото е от дебел шперплат и се прави за 0,5-1 час.
3. Madsatbg, до какви обороти развърташ този генератор? - електромотора е сигурно нещо между 1500 и 3000 rpm@
4. Какъв е диаметъра между центровете на магнитите? - важен въпрос, от който предварително ще зависи крайният резултат. Гледам, че е нещо около 40-45см. което при ниските обороти, които аз правя (примерно около 300 в минута - не съм мерил с оборотомер - само "на око") - ще произведе нещо - "като почти нищо".
Аз затова търся голям диаметър на дисковете с магнити, и по-голям брой на бобините, за да компенсирам ниските обороти.

Очаквам отговорите от madsatbg, за да видим в каква посока ще поемаме (временно).

Поздрави!

madsatbg:
Отговарям по реда на въпросите:

- диаметъра на оста е 25 мм.

- разстояние между шпилките 310 Х 310 мм

- какви обороти развъртам генератора - ел. мотора 0 до 3000 Rpm,

генератора от 0 - 500 Rpm

при 420 rpm  фазното напрежение е 36.6 v trms

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница