Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Извличане на алкохола от тинктура
Радико:
Всичко казано до тук е вярно, но за съжаление, ограничено вярно. Ако е необходимо извличането само на тежки масла, няма проблем, но за по леките кипящи при или около 60 градуса гореописаните методи ще са безрезултатни. При всички условия те ще се изпарят преди алкохола.
Аtos:
Радико, стига си обърквал колегата, затова говорим за 30-40 градуса, което е достатъчно за алкохола. Няма полезни масла, които да се изпаряват при тази температура, поне в случая.
Радико:
Въобще не го обърквам. За тежките масла кипящи при 200 - 260 градуса упражнението е ненужно, може да изпариш и спирта и водата при 100 градуса и да остане чисто масло.за леките обаче е безполезно, с понижаването на налягането ще се понижи и тяхната точка на кипене и пак ги губиш. Единственото просто решение в случая е екатрахиране без използването на алкохол. В индустрията го правят със сероводород примерно.
Радико:
Алкохола се добавя защото някои масла, даже повечето са неразтворими във вода. Освен с алкохол този проблем може да се избегне и с лецитин
EDM electronics:
Извинявам се, отсъствах ден-два и гледам има активност темата. Приятно съм изненадан, знаят колегите от форума, ей.... ;)
Вече няколко години все се каня да разнищя тая идея за извличане концентрат от билка, като се премахне по-голямата част от алкохола и течността, като цяло.
Искам да направя един крем от няколко билки-концентрат. Ще ползвам за основа немски крем с кестен, а в него искам да добавя: прополис, пелин, карамфил, дъбова кора и др. Концентрата ще се постави в готовия крем, но все пак не трябва да е много течен. Крема има способността бързо да се абсорбира от кожата и ще представлява широкоспектърен антибиотик предимно и не само! Това е идеята от години накратко, но ако се получат нещата може и да се доразвие.
Вакуум ще ми е трудно да създам, тези тръбички, колби едва ли ще намеря, а и не ми стана много ясно. На първо време ще пробвам с обикновено изпарение и нагряване до 39 гр. За нагряване над тази температура и дума да не става, знаете ферментите са белтъци и изгарят над 39-40 гр. и файдата отива на кино. Тепърва ще правя тинктурата около 1 л. и ще трябват поне 20 дни чакане.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия