Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Ем драйв двигател
Аtos:
--- Цитат на: krasias в Октомври 15, 2017, 09:29:15 am ---atos, правите голяма каша с тоя етер и антигравитацията и обясненията ви са твърде абсурдни. Първо да ви питам защо ви е тяга та било то и етерна след като при антигравитацията няма маса какво ще бутате и какво ще дърпате след като няма маса. Второ как ще движите кораба посредством етера след като отстранявайки масата вие премахвате влиянието точно на този етер. Това при вас се получава защото изобщо не се замисляте какво остава от материята когато се премахне масата, а това което остава е просто една Холограма.
--- Край на цитат ---
Интересна концепция ;D Обаче аз не говоря за тяга, едва ли на някой би му хрумнало да нарече гравитацията тяга?
Само че, не съм сигурен дали се губи масата на материята в случая? Обясни го, понеже не схващам добре идеята (все пак и аз имам човешка ограниченост на разбиране).
Според мен, точно заиграването с масата движи материята. Тази маса се тласка в една или друга посока и оттам - движение. Само дето "тласкането" не е външно, по контура на тялото, а се проявява на субатомно ниво, действа на всяка частица.
teofilius:
Принпа на ел.гравитацията е в това че пространството ( ефира, вакуума) има диелектрични свойства и проницаемост което на практика си е мярка за взаимодействие с материята и в случая с ел.заряди. ел.поле на заряд или проводник е поляризиран ефир привличащ се в посока на заряда. Ел.гравитационната конструкция е такава че симетрията на ел.полето е нарушена и тя се движи в посока на максимално плътно и интензивно ел. Поле. Като цяло и принципно ел.полетата представляват поглъщане на ефир и неговата енергия от материята а магнитните полета са излъчване на ефирна енергия. Ако при електромагнитна система нарушим симетрията на магнитното поле, ще имаме магнитогравитация, а не електрогравитация и навярно по-ефективен принцип от електрогравитацията.
krasias:
atos, не виждам нищо неясно след като при антигравитацията няма инерция това автоматично означава че няма маса. Сега това което остава след като се премахне масата вече не е точно материя би следвало да е иформацията а тя е светлина (холограма), и за да не стават излишни спорове това не е тази светлина която тук всички познаваме. Това обяснява и защо корабите които ползват антигравитация и се движат тук на земята изобщо не взаимодействат с въздуха нямат никакво съпротивление независимо от високите скорости с които се движат, лично съм ги виждал. Друго не мога да ти кажа защото и на мен не са ми ясни много неща относно гравитацията, просто това са ми стари размисли и спрях дотук, а нямам намерение да пътувам из космоса и се насочих към решаването на други проблеми.
Аtos:
Да те разбирам... нещо като телепорт, но с не светлинна скорост?
Пренася се информацията в нематериен вид?
Аз мисля, че няма такова нещо като "антигравитация"!
Има наличие или липса на гравитация! А когато е налична, тя има посока на действие!
Това с липсата на маса и преминаването в "холограмен режим" е най-шантавото нещо, което съм чувал (не се засягай, винаги ми е било интересно да знам твоето мнение), още повече, че самата материя според холографската теория за Вселената си съществува като холограма на енергията и това изобщо не премахва масата и!
Да, остава висящ въпросът със съпротивлението на въздуха при НЛО-тата, но (както веднъж го обяснява Хипарх), те се движат в нещо като "микровремеви пашкул", както при платформата на Гребенников, затова и контурите им при снимане понякога са размити при ползване на Ем драйв.
krasias:
atos, доколкото си спомням това не противоречи на твоята теория за материята и не би трябвало тази теория да те притеснява. Тази теория донякъде дава яснота защо тези кораби могат да се управляват с ума. Ако прочетеш внимателно дори за виманите ще откриеш че всички техни качества зависят от ума и способностите на този който ги управлява, да изглежда странно но затова си има причини, състоянието на отсъствие на гравитация е гранично. И всъщност дали кораба ще преминава през пространствено времеви канали или ще се проектира директно на друго място зависи най вече от знанията и способностите на този който го управлява. А нашата човешка раса има много голям потенциал в това отношение но при повечето индивиди си остава само потенциал защото не се работи за неговото развитие, да в това отношение сме по добри от някой раси които вече отдавна имат такива кораби.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия