Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Ем драйв двигател

<< < (15/20) > >>

teofilius:
При някои от експериментите в сайта на Наудин се демонстрираше несиметричността на взаимодействие между електродите. Преди години някъде бях чел че вакуума (ефира)не е абсолютно електронеутрален но има слаб отрицателен заряд. Около повърхността на земята е нормално пространството(вакуум, ефир) да е с отрицателна поляризация. Както и да е ... --....  При Таусенд Браун при симетрични електроди движението е в посока на положителния електрод. Тоест откъм страната на отрицателния - положителния електрод има определена компенсация но  в противоположната си страна спрямо пространство с отрицателен заряд положителния електрод се привлича. От друга страна пък отрицателния електрод се отблъсква от отрицателното пространство и така двата електрода имат движение в посока +. При несиметричен кондензатор движението е следствие и на несиметричнните като топография електроди но най-важното е че универсалната среда изпълваща пространството както и да я наречем ефир или вакум или и двете има диелектрични свойства и проницаемост, може да се поляризира електрически и електромагнитно и така материята взаимодейства с нея и е възможно да се направи антигравитационен двигател.
   Подготвям една много чувствителна въртяща се стойка за установяване на движение при експерименти с подобни и други идеи на тема антигравитация, като мисля че утре ще е готова и ще я демонстрирам в работа. Тогава ще направя и опит със симетрични електроди и други идеи които имам.

Бобинката за високото напрежение не е най-оптималната, бях я ползвал преди за лампа на Райф.  Ами първичната е около 10 -12 навивки мисля около 0,5мм едножилен кабел. Дължината на цялата бобина е около 10 см. вторичната не зная колко са но приблизително около 500 навивки и е около 0,20 проводника. Феритчетата са за филтри които взех няколкостотин доста тънко от един магазин тук в монтана за електроника. Феритчетата са с дължина около 3 см.  Ами Бобината не е най-добрия вариант. Имам друга може би по-добра , мисля че е бобина за мотоциклет но доста малка. Ще си играя още с бобините за да постигна оптимална компактност и ефективност. Генераторчето е на 555 и е настроено на 15 килохерца при около 20% запълване на вълната. Полеви IRFP260N така че може и без радиатор. Умножителя е с диоди на 15КВ и кондензатори 10Кв.

Променливите напрежения дори и при резонанс не са подходящи при електрогравитация - ефективността пада драстично, но може би при други параметри и дизайн да се получи нещо.

Утре ще пусна други клипове с новата въртяща и свръхчувствителна платформа и  някои интересни варианти и принципи.
Поздрави!

x_name41:
още едни интересни експериментални данни от пдф документа, където се вижда че при пулсиращо захранване ефективноста се увеличава значително при определена честота спрямо постоянно захранване

caduceus:

--- Цитат на: x_name41 в Октомври 24, 2017, 04:59:04 pm ---трябва да отбележа, че при моя "неуспешен" експеримент със лифтер, се наблюдаваше същото поведение като при първия експеримент на Сашо от видеото по горе. Включих аз високото и гледам лифтера се мърда, загасих осветлението да видя коронния разряд или синьото светене и какво да видя, нищо абсолютно тъмно, включвам осветлението наново, гледам лифтера се мърда и се озадачих, след това видях че минуса се е откачил и е паднал а останал само плюса на високото закачен към лифтера )). Много интересно, предположих че е нещо от кулоновите сили на взаимодействие или наелектризирането, но то всъщност конфигурацията в случая наподобява уединен капацитет, та интересно дали Т Т Браун го е забелязал това може би ново явление? и от какво зависи силата при такъв случай, от капацитета?, волтажа?, честотата?, мощноста? (при еднопроводно захранване)

--- Край на цитат ---

Оргонът в електрическите ВН схеми върви през плюс клемата  ;) Ефектът не е електростатичен, а етерен - затова коронният разряд е загуба на енергия и не е важен. Ел-а е само за възбуждане и е посредник на истински действащите сили.
Относно принципа на получаване на тягата, търсете инфо за праймъри драйв. Хипарх се опита нещо да спомене, но явно работата е глас в пустиня - а миражът на лифтерите доста силен  ;D
Поздрави!

PyroVeso:
Кадуцей, и какво ти пречи да направиш една микро-хвърчилка от метална каничка или купа? Ето - имаш познанията, разбиранията, чертежите, информация, неизвестна никому другиму, освен това "работиш много" по тези въпроси и имаш "реални резултати". Също така махалце, с което да тестваш всичко. Действай! Живакът от мен, ако ти е кът...

caduceus:
Аз с кани и купички не се занимавам  ;D  Или се работи като хората, или не. Празните приказки също не са ми по вкуса, въпреки че поглеждам от време на време тук основно заради двама-трима потребители, проявяващи експериментаторски дух
Темата с живачните двигатели е чувствителна и нямам намерение да я обсъждам, просто защото нищо не можете да ми дадете като инфо, а само да вземете. Т.е. нивото не съвпада - а както в любовта, така и в работата това е фатално  :)
Все пак, за любознателните - ето един тестов модел отпреди доста години, направен без много компромиси  ;) Да внесем малко практика сред глупостите.
Enjoy!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия