... Виждате показанията и за почти или изцяло нулевите вредни емисии в темата за оптимизаторите ми, което говори за подобреното изгаряне и е измерено приборно и многократно от оторизирани за това сервизи.
Точно преди 3 седмици се върнах от поредния курс в Германия. Той беше изцяло насочен върху понижението специално на азотните окиси, тъй като от тази година в Европейския съюз влезнаха нови норми. За нашите горелки те не са проблем, но се очаква 2025-та нормите да "натиснат" още надолу и тогава нещата ще станат сериозни.
Не искам (а и май нямам право) да споделя снимки от новите смесителни устройства, които ще могат да покрият нормите от 2025-та, но мога да ти кажа че разликата между сегашните горелки и тези които ще покрият бъдещите изисквания е колосална. Налага се моделиране на формата на пламъка в доста сложна форма за да се избегне загряването на въздуха който влиза в горивната камера. Ако това загряване не се избегне, няма начин да свалиш азотните окиси - просто азота е почти 80% от въздуха.
Тоест хем трябва да гориш горивото, хем да не позволяваш температурата да надвишава 1200-1500 градуса. Колкото по-ниска е температурата - толкова по-малко азотни окиси произвеждаш. Това е реалността.
Нали разбираш с какви чувства приемам твърденията, че може да се свалят емисиите на азотни окиси без конструктивна промяна на двигателя?
P.S. Намерих снимки които вече са публикувани в нета, надявам се немците да не ме бият
Старо смесително устройство:
Ново смесително устройство (multiflam) - покрива сегашните норми, и ако европейския парламент междувременно не се олее в изискванията - и тези от 2025-та) :
Ultra low NoX изпълнение (това може да даде азотни окиси 10-20 пъти под нормите, но има някои ... ограничения
):
Ако нещата можеха да се вкарат в норми по някакъв друг начин... повярвай ми, щяха да го направят
Нямаше да откриват отново процеса на горене.