Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Intel Management Engine Critical Firmware Update (фикс)
tobo1:
Интересно ми е, след като за 2 миришещи кабела изнудват автомобилните фирми да изтеглят за ремонти автомобили от цял свят, дали сега ще накарат и "интел" да замени всички продадени процесори, а?
Михаил Кузмов:
Как ли пък да? Не вдявате ли че се спекулира с това? Като всяко чудо за 3 дни! Аз не намерих такава параноя в Linux средите. Не съм направил нищо, и нищо няма да направя! Получих си препоръчителни ъпдейти в Mint. Два са за ядрото, два други, ще ги изчета и ще преценя. Това е, без паника!
Win 10 не съм бутвал от лани. Какво става там, вече не ми дреме.
С облачните ми акунти какво ще стане? Не мога да имам контрол. Там имат думата големите, аз съм само буболечка. Та както каза jul.. като през 2000та!!!
Останете със здраве и не моЙ се косите Оти че ви мине!!
Радико:
Мале мале какви сте ми доверчиви и наивни като първоклсници.
Нито ще накарат Интел да заменя процесори грешката се състои в това, че са допуснели външен човек да разбере и разпространи информацията за този хардуерен "backdoor" бъдете сигурни, че няма нищо случайно в това, независимо как ви успиват и не си мислете, че ъпдейтите, които инсталирате решават проблема. Те са плацебо лекарство за балъци. Някой да ми каже за тест установяващ наличието на този ""бъг"" преди ъпдейта и липсата му след инсталирането ХАХАХА
От това което прочетох до сега се формира мнението ми, че заплахата за линукс машините е по скоро символична, но я преекспонират за да си кажете:
Ми глей то дали линукс дали уиндос все е тая. Да ама не.
И пак повтарям въпроса ЗАЩО?
ЗАЩО ако паролата ми не е от типа:
qwerty@qwerty#qwerty никой сайт не иска да ме регистрира а пък паролата за достъп до парите ми е от типа 1234 и се свежда едва до 9999 варианта. Ако си мислите, че причината за това е параноичността на админите, то званието "Един наивник на средна възраст" се отнася точно за вас.
tobo1:
--- Цитат на: Радико в Януари 06, 2018, 04:37:00 pm ---.... бъдете сигурни, че няма нищо случайно в това...
--- Край на цитат ---
Анджък.
+
https://technews.bg/article-104877.html
Аtos:
Радико е прав!
Не може хардуерен проблем да се оправи софтуерно! То е все едно да си мислиш, че като боядисаш задната врата на къщата в цвета на тухлите, тя изчезва?
Нищо подобно, само я замаскира! Може и да заключиш вратите към някоя стая, но самата стая не изчезва от това и онзи, който има шперц, може да си я ползва (логично е да е самият и архитект).
Защо всеки знае името Джон Атанасов?
Защо не е така популярно името на човека, изобретил първият микропроцесор?
Това не са земни технологии, разбира се и вкарването им в масовото производство е на чисто папагалски принцип!
Представете си откога се произвеждат компютърни процесори и...чак сега са "отчели критична дупка в сигурността"...? Просто вече са отчели известни успехи в разучаването на устройствата, които произвеждат...
Дайте стара "Нокия" на амазонски туземец и му кажете, че е само фенерче - ок, прекрасно ;D ;D ;D
Колко ли още "дупки" има? И може ли някой със сигурност да знае всичко за микропроцесорите на компютрите и особено на смартфоните?
Защо е нужно да ни "чипосват", след като всеки с охота носи непрестанно мобилния си телефон?
Да, нищо не е случайно...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия