Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
Intel Management Engine Critical Firmware Update (фикс)
GreenHulk:
Беше ми забавно да прочета, че след като станало известно за проблема, шефа на Интел продал доста негови акции:)
Радико:
Значи относно паролите:
Според едно мое малко лично проучване, над 90% от познатите ми решават проблема със запомнянето на сложните пароли по най-елементарния начин:
Една за всичко, измислят си и запомнят една достатъчно сложна парола и я поставят навсякъде, за пощата, за банката, за форумите, тоест, ако аз направя нов форум, някаква социална мрежа, примерно онлайн запознанства 90% от регистриралите се участници ще сложат паролата, която използват за пощата и за банката си, да кажем, че банка използват по малка част от тях, но са стотина души с по 3-4 хиляди евро в сметките. Доста добра жътва от един форум за запознанства, за който ще съм се охарчил със стотина евро примерно. А какво би станало ако съм по-добър в занаята и работя за Марк Зукърбърг, но реша да се пооблажа малко и аз.
Така за сложните пароли. Измислени са от системни администратори бандюги играещи по едно полувреме от двата отбора.
Михаил Кузмов:
Радико проблема с паролите е по скоро в това, че като попита браузера искаш ли да я запомни се съгласяваш. Или цъкаш отметка за сайта. Хайде да си признаем, колко от нас като влизат в мазето, пишат потребителско име и парола? Или цъкат таба, и веднага мазето казва "здравей приятелю"! За мазето си признавам, но за чувствителните акаунти, никога и никъде не се съгласявам да ми запомнят паролата. Най вече bankonweb, PayPal. Например за всички битови сметки съм наредил директен дебит и там нямам грижа. По някога проверявам сверявам, слава богу няма проблеми! Та така, IDета и пароли на едно листче или в главата да е мирна същата.
Ksurnev:
Всичко това, дето коментираме в тази, и много други теми е в резултат на нещо, което хората не спазват.
То е елементарно поднесено за да го разбере всеки.
1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.
2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.
3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог.
4. Помни съботния ден, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи; а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог.
5. Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.
6. Не убивай.
7. Не прелюбодействай.
8. Не кради.
9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.
10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си; нито нивата му; нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, нито някакъв негов добитък - нищо, което е на ближния ти.
Ако! - Живота щеше да е друг.
СЕ от Смолян - Коцето.
valex:
От мен:
Не прави на другите това, което не искаш да ти правят на теб!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия