Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Изворна вода на Шаубергер

<< < (32/38) > >>

edin:
Това е по-добро изображение.

juliang:

--- Цитат на: edin в Февруари 04, 2018, 01:06:27 pm ---За целта разпечатайте това изображение на Па Куа. Залепете го с хартиено лепило за някаква плоскост, но не с тиксо и не го ламинирайте. Намерете си компас и ориентирайте Па куа-то, с числото 7 към северния магнитен полюс. След това налейте бутилка чешмяна вода и я оставете върху изображението за 45мин.

--- Край на цитат ---

Аз като един чист техничар веднага задавам следните въпроси:
1. На какво да разпечатам изображението? Ако е хартия - може ли да е синтетична, или е необходимо да се ползва тръстиков папирус? Ако я разпечатам на пластмасово фолио? Ако я гравирам с CNC върху метален лист? Т.е. кое точно е важно при изпълнението на това изделие? Защото явно изображнието не е толкова важно - двете картинки са доста различни.
2. Защо хартиено тиксо? Защо не примерно изолирбанд от старите - текстил напоен с битум? Това е също толкова природен материал, даже повече от съвременната хартия.
3. А ако северния и южния магнитни полюси се емулират с постоянен магнит какво ще се случи? Ако покрай бутилката има магнити? Ако в близост има масивни железни неща, които влияят локално на магнитното поле на Земята? Ако опита се проведе във Фарадеев кафез? Ако това реши да го прави някой живеещ в Курск (близо до една от най-големите магнитни аномалии в света)?

Разбираш ли ... това което даваш като съвет просто е неприемливо за дори средно технически грамотен човек. За мен това е също толкова ефективно колкото да си сложа икона на Богородица на стената зад бутилката. Или да ударя една молитва над шишето...

Радико:

--- Цитат ---И вие сега ми твърдите че всички бизнесмени са идиоти, че нямат пари за да си купят един учЕн който да направи изследване за най-ефективния начин за обработка на водата (ако те самите не могат да ползват гугъл и да направят съответните поне начални проучвания). Че всичките са "коне с капаци".
--- Край на цитат ---
Жалко е но това е действителността Юлияне.  Другата причина е, че на хората занимаващи се с подобен род изследвания "изключително любителски" не им достига търговски нюх и решителност за печалба за да направят нещо което да убеди крайно консрвативните производитли.
 lz1jer Вярно е, че експеримента е СРАВНИТЕЛНО некоректен, но няма начин да бъде отхвърлен напълно като тенденциозен.
Все едно да кажа Хималайте са по високи от Витоша със около 6 километра и някой да заяви: Не е вярно не може да се изказват подобни твърдения защото измерванто не е направно коректно щом не е с точност поне до 1 сантиметър.
Всички крайни мнения са по принцип погрешни, особенно в тази тема.

edin:
Юлиане, ти като чист техничар, просто седи и гледай. Ич не ми пука, какво мислиш, пишеш, мечтаеш, ядеш, пиеш, сънуваш или харесваш ;) Аз имам своите резултати и това ми стига.

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Февруари 04, 2018, 01:44:36 pm ---А Защото явно изображнието не е толкова важно - двете картинки са доста различни.

--- Край на цитат ---
Важни са самите символи, Юлиане, нещо, което не вдяваш (не, че си хукнал да го проумяваш, де) :D
И двете работят, както два различни миксера биха работили, въпреки, че са с различен дизайн, просто единият е по-ефективен (за амазонски туземец биха били "вълшебен уред", въпреки, че го научаваш как да ги ползва).
Това е холографска технология и тя работи, дори да са надраскани символите на някой крайпътен камък с парче керемида!

--- Цитат на: juliang в Февруари 04, 2018, 01:44:36 pm ---2. Защо хартиено тиксо?

--- Край на цитат ---
"Хартиено тиксо" и "лепило за хартия" са съвсем различни неща - недопустимо объркване за "техничар" като теб ;D

--- Цитат на: juliang в Февруари 04, 2018, 01:44:36 pm ---3. А ако северния и южния магнитни полюси се емулират с постоянен магнит какво ще се случи?

--- Край на цитат ---
Нищо няма да се случи - ще отслаби ефекта! Не е фактор самото магнитно поле, а ориентацията на символите спрямо Земята (осеверяване се нарича), понеже много от енергиите (за които ти си нарочно сляп) имат поток, ориентиран по паралелите!

--- Цитат на: juliang в Февруари 04, 2018, 01:44:36 pm ---Разбираш ли ... това което даваш като съвет просто е неприемливо за дори средно технически грамотен човек. За мен това е също толкова ефективно колкото да си сложа икона на Богородица на стената зад бутилката. Или да ударя една молитва над шишето...

--- Край на цитат ---
И иконата и молитвата са ефективни методи (въпреки, че са на друго ниво), планински пейзаж също работи!
Като си тръгнал да ги отричаш, без да имаш личен опит, защо изобщо питаш за далеч по-сложни за теб неща?
Целта ти и без това не е да разбереш каквото и да било, защо пишеш в тази тема, спасяваш ли ни, що ли?
Аз не желая някой да ме "спасява"!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия