За оная магическа дължина на вълната... какво значи "добра" и "лоша" дължина? Коя клетка е "добра" и коя "лоша"? Каква дължина на вълната излъчват молекулите на змийската отрова? Тя не е ли природен продукт? Каква е дължината на всички вируси и бактерии и защо тяхната е "лоша", като се също са живи същества - размножават се, съществуват. Защо точно човека е центъра на вселената и само полезните за него клетки излъчват определена вълна а всички други - някаква друга? Как има същества хранещи се с мърша и с неща от които човек би умрял, а те продължават да съществуват?
Бях започнал да пиша за водата на Шаубергер, но като видях това отгоре, реших да напиша нещо вълново и аз. Клетките били те вируси или бактерии, или каквито и да са там съвкупности, са изградено от атоми, чиито електрони са незнайно къде и непрекъснато движещи се. От това свое движение се получава трептене, което създава вълни. Всяко тяло излъчва такива вълни. Смята се, че сетивата ни долавят някои от тях. Слухът е ясен. Обонянието е възприето, че се дължи на рецептори, които при допир със съответната „миризлива“ молекула пасват като пъзел или както най-често се изразяваме, като ключ към ключалка. При това положение се изпраща импулс към мозъка и вече „усещаме“ аромат. Оказва се обаче, че доста различаващи се молекули , като например тази на бензалдехида и тази на калиевият цианид, миришат на едно и също нещо. Има сега едно нещо, не е джендър, но е мешавица, казват се квантови биохимици. Те обясняват обонянието именно като долавяне на различни вълни. Аз не искам да споря с Юлиан. Нямам неговите знания и търпение, нито имам някакви претенции в областта на физиката, още по-малко квантова. Все пак се надявам да звучи по- естествено от това, че , ако разбираш ли смяташ, че това не е вярно, значи трябва да четеш още езотерика, докато понавлезеш като нас в материята или да цитирам библията. Може пък там да е познанието. Вчера видях в един пост, че и Бруно използвал думите на Христос.
Темата за водата, както и всички други я следя, но признавам не съм прочел всичко. Причините са ясни. Ако някой обаче го е писал някъде и съм го пропуснал, моля да ме извините.
Може би заглавието не е съвсем точно, но изворната вода на въпросният човек не е свързана просто с някакво въртене. Въртене е използвал за прочистване на речни корита. Иначе самият той казва, че докато бил лесничей и наблюдавал болни животни, виждал, как те подбирали определени треви и извори и т.н, докато започнал да произвежда в своя апарат подобна вода. В нея обаче трябвало да има разтворени следните йони за 10 л.
Калий- 0.0034 мг/кг, Натрий- 0.0776 мг/кг, калций, магнезий, желязо, манган и т.н общо 18.
След което добавя, че така получената вода трябва да се употребява при температура до 7 градуса, след което тя губи свойствата си.