Здравей mi68! Вече изяснихме че такова животно, торсионен трансформатор не съществува. Също няма доказателства за усукано магнитно поле. Изобщо, усукването на магнитни полета е хипотетично и не доказано.
Имам две забележки, (ако позволиш) в/у твоите опити. В начален пост съобщаваш честота 230kHz.
Използването на PVC за изолация е неподходящо. Веднъж изолираш ферита, веднъж изолиран проводник. Ако ферита е гол, по добре го промажи с епоксидна или полиестерна смола. Усукваш няколко жила от меден бобинажен проводник ПЕТ-2В (най добре) но не задължително, да речем под 0.10. Това според тока. Ядрото трябва да е подходящо за тази честота.
Печелиш загуби от скин ефект, загуби в ядрото, загуби в изолация.
При всички положения тези лоши резултати ще се подобрят а може и ненадейно да станат изненадващо добри!
Тази честота ме смущава, по добре я намали. Възможно в ядрото да остава енергия от преден цикъл, т.е. да остава частично наситено. Тогава би трябвало да грее нещо в управлението и самото ядро. Разбира се при малки мощности трудно може да бъде разбрано.
Тази магия с торсионните полета живо ме интересува, макар и недоказана. Имам идея за екперимент, в който обаче трябва да се вложат пари! Ако не се докаже че полето може да бъде усукано, ще се окажат пари хвърлени на вятъра. Просто не е по джоба ми.
Успех!