Поназнайвам някои неща, като се има предвид службите с които съм свързан:
Две са основните версии за възникване на вируса. Има и трета, че е възникнал при естествена мутация, но всички светила вирусолози я изключват, няма да изпадам в подробности, т.к. не съм специалист и им се доверявам.
1. Вируса е китайско биологично оръжие, преодоляло мерките за безопасност и сега китайците се чудят как да оправят положението. Характерното е, че до този момент няма официално изявление на китайските власти, но се води щателно разследване. Знае се само, че нивото на действия на държавните лица, е като на война. Стискат зъби и мълчат, знаят но не казват, но не се решават да отприщят отговор. По всичко личи, че причината е от външен фактор и фактите го доказват косвено.
2. Знае се, че опити с коронавируси са се правили дълго време в американски лаборатории в Канада. Няколко месеца преди края на миналата година американски учен, който работи в американска вирусна лаборатория именно в град Ухан, е пренесъл такъв вирус от Канада в Китай с цел изследване. Има данни, но не се казват какви, че именно този учен е разпространил вируса на въпросния пазар. В момента той е напуснал Китай и се издирва. Издирват го и американските власти. Какви усилия полагат обаче е съвсем друг въпрос.
Изводи аз няма да правя. Всеки има мозък, да мисли, защо и как.
Но искам да ви успокоя поне, защото този вирус е създаден в "демократична" лаборатория, не в агресивна съветска. А който е приел демократичната идеология тоя вирус няма да му навреди, той съдържа ген на комунист, само комунисти мори. Така че приятели демократи, не страХуйтесть пажалУйста!