За целта косто говориш се ползва инклинометър който НЕ Е жироскоп.
Добре видяхме го жироскопичният инклинометър...
Много трудно се комуникира с такъв индивид.
До тук добре обаче ми направи впечатление една врътка..
Сега незнанието му (което приписва на мен) за функцията на една врътка, ме принуждава да му търся видео, в което се обяснява.
https://www.youtube.com/watch?v=pVaa9NyeQDw&feature=emb_logoАми като сте решили да се заяждате, врътка за страничния налкон има ли? Щото и там ситуацията е същата. Например летите на запад по даден паралел, но решавате да се отклоните леко на юг и слизате на по-долен паралел, спазвайки същата посока. Там какво ще показва страничният наклон? При лоша видимост ако решите да кацате и спазвате права линия на хоризонта, нали ще ви заоре дясното крило?
И този уред е направен ТОЙ да ви дава информация, а не ВИЕ на него.
И да, ДЛЪЖЕН е да остане в една ориентация в рамките на полета - 2,3,5 или там колкото часа трае.
Разбира се, при резки маневри можете да го извадите от строя и да се наложи да се ориентирате по другите уреди, но при нормален полет той не може да си променя положението. Иначе става безполезен и може да го изхвърлите през прозореца.
Как един такъв, изцяло механичен уред, ще работи върху обла земя? Ами никак! Обаче е конструиран и се използва.
Спирам да пиша тук, понеже не е правилната тема и освен това не виждам и мислещи хора.