jjuliang, сигурен съм че каквито и аргументи да давам (за съжаление) няма да променя гледната ви точка ( същото е и с VITAN ). Това което цитирате е така, и то не е само за мускулите а за всичко (и за мисленето сщо важи).
Всяка система си има предимства и недостатъци но това което ще кажа, понеже мога със сигурност да споделя че познавам много добре системата на САЩ (даже много по добре от 99.99% от американците), е че за да можете да разберете една система трябва да разберете как тя е еволюирала и какви са били факторите които са влияели върху нейното морфиране през времето. Добрите неща винаги се виждат лесно, лошите неща обаче не, те са много подмолни точно защото са направени в "закони" и затова не се виждат като проблем, въпреки че той работи постоянно във формата на "закон". Затова е добре да сте били и ползвали "услугите" на такава система, за която пишете, иначе всичко са думи и добри пожелания.
Затова и в нормалните страни хората си търсят правата и ползват професионалисти (дорби или лоши - това е друг въпрос) за да им помогнат.
Интересно че споменавате това, понеже преди 100-тина години, когато САЩ са били, къде къде по-правова държава отколкото са сега (въпреки че са имали неимоверно по-малко адвокати на глава от населението), все още е имало случай когато някой е бил убит понеже не си е спазил обещанието (или думата която е дал). Не ме разбирайте погрешно тук. Аз съм ЗА такова "право", и като нищо мога да помета човек когато видя че целенасочено лъже. Това е правотата и тя не се прави от адвокати (колкото и многобройни да са те) или други подобни, а от честни хора които са готови да защитават правотата. Преди 150 години цяла Америка е била на такъв "правен" режим и затова хората са държели, и са били оценявани, по това което казват. Сега нещата са други, за съжаление, коренно различни.