Разликата е, че това е книга, написана от човек, който в лично качество е работил със системата за следене на целият свят.
А тия двамата, чиито произведения съм дал не са били запознати със системата ли?
Аз продъжавам да ти се чудя ... По цял ден носиш телефон в джоба си, който просто няма как да работи, ако не казва на клетките на мобилния оператор къде се намира. Минаваш ежедневно с колата покрай ТОЛ камери, които записват рег. номера на автомобила ти и къде е направена снимката. Плащаш с банковата си карта, и информацията къде си пазарувал се записва в сървърите на банката. Показваш си личната карта на всякакви пазачи ако искаш да влезнеш тук или там и те записват данните ти в някаква мазна тетрадка.
Обаче си изключително възмутен, изненадан или не знам какво щото разузнавателна служба на държава намираща се на над 10 000 км събирала информация за някакви хора...
Човече, ти в кой век живееш? Не разбираш ли че това е релаността, това е нормално в сегашния свят.
Ако не искаш така - вместо да пратиш мейл, можеш да отидеш лично до Франция примерно и на ухото на някой да кажеш това, което искаш да остане тайно. И тогава пак няма да е сигурно, че няма да бъде чуто.
Така е било от векове. Гледай или прочети примерно "Тримата мускетари" и ще видиш че подслушването и следенето са били масово разпространени още преди векове. И кралете, и църквата са имали доносници и методи за събиране на лична информация. Но никой - нито преди нито сега - няма физическата възможност да събере и обработи ЦЯЛАТА информация за ВСИЧКИ поданици.
Отново казвам - чудя ти се в каква саксия си расал до сега, че чак сега разбираш в какъв свят живееш.