Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен мотор.-фрии Енерджи!

<< < (23/39) > >>

juliang:

--- Цитат на: atos в Декември 11, 2018, 03:53:35 pm ---Ако не е енергия, тогава какво е? Само сила? Няма сила без енергия! Остави за малко магнитите - ако увесиш тежест на въже, въжето оказва сила, която се противопоставя на гравитацията!
...
Нали не казваш, че за да държиш торба цимент над главата си не изразходваш енергия?
Сега...ако твърдиш, че някъде е възможно да съществува сила без наличието на енергия, която да я предизвика, дай ми един-единствен пример (но първо го обмисли добре) и аз ще се съглася с теб!

--- Край на цитат ---
Правиш салата от сила и енергия. Но пък даваш добри примери, в които е добре сам да се вгледаш.
Колко енергия консумира въжето което държи една тежест? За колко време ще стигне енергията на едно ф5 мм стоманено въже, на което виси 10 килограмова гира (нека забравим за момент корозията, защото тя няма нищо общо с разискването, или да приемем че въжето е от неръждавейка)?

Така само, като помощен материал:

--- Цитат на: wikipedia ---Енергията (на старогръцки: ἐνέργεια – активност, работа) е скаларна физична величина, която характеризира способността на дадена система да променя състоянието на заобикалящата я среда или да извършва работа.
--- Край на цитат ---

Което води до доста логичния извод, че можеш да имаш сила (всъщност двоица сили в равновесие) които да се уравновесяват и при това НЕ ИЗВЪРШВАТ РАБОТА. Тоест не е изразходвана енергия. Примера с въжето и тежестта висяща на него е красноречив.

--- Цитат на: atos в Декември 11, 2018, 03:53:35 pm ---Силата, която държи молекулите слепени е вътрешната енергия на междумолекулните връзки. Тя се изразходва постоянно - следва, че трябва да се набавя отнякъде също постоянно!

--- Край на цитат ---
Не, не се изразходва, защото не извършва работа. Не знам откъде реши че се изразходва. Следва... следва че не трябва да се набавя.

--- Цитат на: atos в Декември 11, 2018, 03:53:35 pm ---За "по-здравите" материали, тази енергия е повече и упражнява по-голяма сила! Когато тежестта е много голяма, гравитационната сила надделява над силата на междумолекулните връзки и въжето се къса - чиста аритметика.
--- Край на цитат ---
За по-здравите материали СИЛАТА е по-голяма, но (да затвърдим наученото) тъй като не извършва работа, не се харчи енергия.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: atos в Декември 11, 2018, 03:53:35 pm ---Ами...покажи някакво необективно измерване, но все-пак измерване? Иначе, това си остава само предположение, нали така.

--- Край на цитат ---
atos, каква е разликата между необективно измерване и манипулация на фактите - ами няма такава. И в двата случая не може да се вярва на резултатите. Единствената причина да се търсят необективно или манипулативно получени "факти" е за да се постигне точка в спора и в последствие - лъжливото самочувствие за високи знания. Е аз не съм от тези колеги, които биха изкривили истината така че да пасва на тяхната теза.

kd_dinev:
Юлиане,пишеш пълни глупости!Ако не вярваш можеш да се убедиш сам по много лесен начин.Вземи две пакетчета краве масло от хладилника и ги постави върху някаква повърхност.После върху едното сложи някаква тежест примерно 5кг.Познай кое ще се загрее и деформира първо...Не че силата на тежестта има нещо общо.

Аtos:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 11, 2018, 06:22:23 pm ---atos, каква е разликата между необективно измерване и манипулация на фактите - ами няма такава. И в двата случая не може да се вярва на резултатите. Единствената причина да се търсят необективно или манипулативно получени "факти" е за да се постигне точка в спора и в последствие - лъжливото самочувствие за високи знания. Е аз не съм от тези колеги, които биха изкривили истината така че да пасва на тяхната теза.

--- Край на цитат ---
Ами елементарно е - едното е...измерване или поне опит за такова! А такъв опит (колкото и да е необективен), не беше показан!
Манипулиране на фактите означава преиначаване! Къде точно и кои факти са преиначени - конкретен въпрос е това?
Че постоянните магнити имат силово поле? Може би не е така?
Че изразходват енергия, упражнявайки физически сила спрямо други магнити или феромагнетици? И това ли не е така?
Че са способни да индуцират ЕДН в проводник, движещ се в полето им? Това също ли не е вярно?
Кой от тези факти е манипулиран?

А какво значи "получени факти" ? Може изводите да са получени, но не и фактите! Фактите се наблюдават, толкоз!
Ако за теб това е причина, аз не мога да приема подобен мотив за причина! Не би ми хрумнало просто...
А тази твоя "система на точкуване" също ми  е абстрактно понятие! Също ми е странно как може самочувствието на даден индивид да се базира на...знания??? "Знанията" са толкова ефимерно понятие и миналото го доказва!
Да не споменавам разните "знания" на науката, приемани през годините...и тяхната пълна промяна към днешен момент! За мен самочувствието (в интелектуален аспект) се базира единствено на способността за анализ!
Ма...прави са хората, като казват, че всеки съди спрямо собствените си критерии и мотиви...

--- Цитат на: juliang в Декември 11, 2018, 05:14:26 pm ---Правиш салата от сила и енергия. Но пък даваш добри примери, в които е добре сам да се вгледаш.
Колко енергия консумира въжето което държи една тежест? За колко време ще стигне енергията на едно ф5 мм стоманено въже, на което виси 10 килограмова гира (нека забравим за момент корозията, защото тя няма нищо общо с разискването, или да приемем че въжето е от неръждавейка)?

Което води до доста логичния извод, че можеш да имаш сила (всъщност двоица сили в равновесие) които да се уравновесяват и при това НЕ ИЗВЪРШВАТ РАБОТА. Тоест не е изразходвана енергия. Примера с въжето и тежестта висяща на него е красноречив.

Не, не се изразходва, защото не извършва работа. Не знам откъде реши че се изразходва. Следва... следва че не трябва да се набавя.
За по-здравите материали СИЛАТА е по-голяма, но (да затвърдим наученото) тъй като не извършва работа, не се харчи енергия.

--- Край на цитат ---

Юлиане, с този пост просто утрепа рибата!!!
"Салата от сила и енергия" - явно имаш неясноти тук?
Енергия се харчи винаги, когато се упражнява сила! Без значение дали е извършена работа (в смисъла, в който я формулираш)!
Повтарям - твърдиш ли, че да държиш торба цимент над главата си не ти е нужна енергия?

Според теб, ако два еднакви автомобила си опрат броните един срещу друг и дадат газ, енергия за това няма да им е нужна, щото няма да се преместят? Ще ми извадиш вода от 9 кладенеца, че съединителите им ще поемат натоварването и промените в тях са работата, която търсиш? Че то е същото!
Висенето на товар на въже напряга междумолекулните връзки, те противодействат и за това не е нужна енергия???
Да ходиш да ловиш калинки ти...

Дай да се сборим с теб, като сумо борци, без да се изместваме един-друг, как ти се струва, няма да изхабим енергия, а?

kd_dinev:
Атос,в този случай пък ти не си прав!Имаш токова рамка в манитно поле повърхнината на която е успоредна на магнитните силови линии.Протичащият ток създава сила на Ампер,която се уравновесява от някаква тежест свързана с рамката.Тъй като няма механично движение този ток ще се преобразува изцяло в джаулова топлина.Но въпреки това ще имаш нещо,което противостои на силата на тежестта...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия