Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен мотор.-фрии Енерджи!

<< < (35/39) > >>

GreenHulk:

--- Цитат на: juliang в Декември 14, 2018, 09:02:32 am ---  Зад мен е СПАРТАААА 

--- Край на цитат ---

Хулио, това с Варна и Бургас дали не беше по добре да го пропуснеш, формулата е F.a, a не F.h - свършил е много работа - преместване на стотици килограми.

"-Спатанцииии, довечера ще вечеряме в Ада!
- Иване, стига си плашил децата. Ако искаш, не идвай на вечеря при мама! " :o ;D

Михаил Кузмов:
Аааа, не може тъй! Изяснете към кой от двамата отправяте забележки? atos юзър или atos модератор? Щото ако е към вторият попадате под ударите на т.18 и 19 от правилника.

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Декември 14, 2018, 10:57:55 am ---Хулио, това с Варна и Бургас дали не беше по добре да го пропуснеш, формулата е F.a, a не F.h - свършил е много работа - преместване на стотици килограми.

--- Край на цитат ---
Представи си безвъздушен тунел положен хоризонтално между Варна и Бургас. Колата ми ускорява от 0 до 100 км/ч за около 10 секунди. Тоест ако ускоря до 100 км/ч (за което ще ми трябват 10 секунди и може би 50 мл гориво) в този тунел и изключа двигателя, след час и половина колата ще е от Варна в Бургас и не само това, ами ще има и кинетичната енергия на движещ се със 100 км/ч тон и половина, която мога да си прибера (примерно превръщайки я в топлина чрез спирачките).
Въпроса е "колко енергия ми е трябвало да закарам колата от Варна до Бургас в този случай"? Да не се окаже изведнъж че може да извършваме работа без да харчим енергия...

Bat_Vanko:

--- Цитат на: atos в Декември 14, 2018, 03:26:35 am ---Един консуматор ти е с фиксирана мощност, как така "от един бойлер"? Какво значи "от един бойлер"? Въпросът е този бойлер колко дърпа от мрежата, каква сила ЕДН усвоява!
Имаш лампа 100 вата, тя си дърпа 100 вата и толкоз!
Какво значи "от една лампа можеш да дръпнеш"? На луд ли се правиш? Перфектно ясно ти е, че в бързината изпонаписа една камара глупости! Поне бъди мъж да си го признаеш, не боли, няма страшно, никой няма да те линчува!

--- Край на цитат ---
atos, в главата ти е голяма каша, освен старите понятия: граница на Релей, стена на Блох и точка на Кюри, сега се добавят и мощност, сила и енергия. Един бойлер с мощност 2 kW когато и да го погледнеш си консумира 2 kW. Но за 30 минути потребява 1 kWh енергия, а за 50 часа - 100 kWh. Същото е със силата и енергията. Не можеш да консумираш 100 kWh енергия без да я вложиш в нещо - я в амумулатор, я в запалване на съединителя или гумите на двете коли, но няма как да я унищожиш или вложиш само в сила. Тази енергия трябва да се употреби за нещо и ако не извърши някакво полезно преместване на тяло, тя ще се преобразува в топлина (както е в случая с двата автомобила).

--- Цитат на: atos в Декември 14, 2018, 03:26:35 am ---Отсега нататък, ще трия всяка глупост, която противоречи на фактите!
Ще ни се смеят и третокласниците!
 Няма да трия теории, обосноваваща се на тези факти!

--- Край на цитат ---
Е виждам че "спора като самоцел" се изражда в нещо още по голямо - модераторска ЦЕНЗУРА. Всичко което противоречи на МОДЕРАТОРСКИТЕ ФАКТИ   ще бъде изтрито. Що не започнеш триенето първо на твоите глупости.

x_name41:

--- Цитат на: juliang в Декември 14, 2018, 08:55:52 am ---Ако автомобила тръгне от морската градина във Варна и стигне на крайбрежната в Бургас той не е извършил НИКАКВА полезна работа

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: juliang в Декември 14, 2018, 11:19:07 am ---Представи си безвъздушен тунел положен хоризонтално между Варна и Бургас. Колата ми ускорява от 0 до 100 км/ч за около 10 секунди. Тоест ако ускоря до 100 км/ч (за което ще ми трябват 10 секунди и може би 50 мл гориво) в този тунел и изключа двигателя, след час и половина колата ще е от Варна в Бургас и не само това, ами ще има и кинетичната енергия на движещ се със 100 км/ч тон и половина, която мога да си прибера (примерно превръщайки я в топлина чрез спирачките).
Въпроса е "колко енергия ми е трябвало да закарам колата от Варна до Бургас в този случай"? Да не се окаже изведнъж че може да извършваме работа без да харчим енергия...

--- Край на цитат ---
юлиан полезна работа се върши и в двата случая, въпросът е как, а ако автомобила спира във този безвъздушен тунел често то изразходваната енергия еднаква ли ще бъде спрямо първия случай?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия