Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен мотор.-фрии Енерджи!

<< < (36/39) > >>

Радико:

--- Цитат на: juliang в Декември 14, 2018, 09:02:32 am ---Трябва да ни убеди че се харчи енергия когато две сили действат една срещу друга в равновесие, макар че не е прав. На това му се опира цялата теория. За к'во мислиш че съм толкоз упорит и не предавам фронта? :) Зад мен е СПАРТАААА (демек класическата механика). Нито крача назад, защото ще ни завладеят диваците с техния етер! :) А те дойдат ли, след тях идват другите с оргона, багетите и махалата ...

--- Край на цитат ---
Много комунистически го даваш. Проблема е, че си завладян от другия тип диваци забили в другата крайност. Аз лично като човек със сравнително умерени възгледи не забелязвам същественна разлика между твойте възгледи и тези на кадуцея. Така както в политиката по "различни" причини ще те застрелят един крайноляв и един крайнодесен терорист, но ти все ще си застрелян, така и в нашия случай към който и краен да се обърнеш все ще си излъган.

Аtos:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 14, 2018, 11:22:55 am ---atos, в главата ти е голяма каша, освен старите понятия: граница на Релей, стена на Блох и точка на Кюри, сега се добавят и мощност, сила и енергия.

--- Край на цитат ---

Не знам защо приписваш на мен твоите лутаници по термините и умствените неразбории?
Който е чел внимателно - той е разбрал кой е прав и кой греши!
Демагогията, която прилагаш явно действа обаче...ей го - и Радико вникнал, не вникнал, опъва контрата...

За трети път показвам твоите твърдения, които наричаш факти:

Енергията е функция на силата!
При една и съща сила могат да се получат или изразходват различно количество енергия
обратното не е вярно ???

Това, ако не са глупости, не знам кое е?
Разбирам личната неприязън към моята особа на някои от пишещите, но изразът и в постовете не е аргумент , доказващ или отхвърлящ дадено твърдение!

Айде, пишете си на воля, аз каквото имах да казвам тук - казах го доста пъти (и то в достатъчно прост вариант, за да се осмисли и от 6 годишно дете)!

juliang:

--- Цитат на: x_name41 в Декември 14, 2018, 12:17:23 pm ---юлиан полезна работа се върши и в двата случая, въпросът е как, а ако автомобила спира във този безвъздушен тунел често то изразходваната енергия еднаква ли ще бъде спрямо първия случай?

--- Край на цитат ---
Добре, нека е електромобил. При всяко спиране моторите се включват в генераторен режим и енергията се връща в батериите. Тръгваш от Варна с батерии на 100% и се оказва че в Бургас си пак на 100%. Спирай колкото пъти си искаш.
Разбираш ли ... преместването на едно тяло от т.А до т.Б не е достатъчно основание да твърдиш че се е изразходвала енергия. Да, трябва да имаш някаква енергия за да го започнеш, но не е задължително да я загубиш. Точно както електрона не е задължително да губи енергията си докато се върти около ядрото. Да, той притежава енергия от това, че се движи. Но защо ще му трябва постоянно още след като вече е почнал да се върти? Това се опитвам да обясня толкова време вече на Атос, сега и на теб...
В реалния живот естествено има триене, и никога не можеш да си върнеш цялата енергия. Губиш част от нея във вид на топлина или в това, че правиш вихри от въздух след колата. Но в какво се трие електрона по дяволите? Какви вихри оставя?

Да, ако тръгнеш от Варна за София, ще имаш 500 метра разлика в надморската височина. Ще си трансформирал енергията от батериите в това, че си сложил тон и половина на 500 метра по-високо място.

Аtos:
Да, бе...материята съществува по...инерция, разбрахме вече!

x_name41:
...ДВГ не е като електромобила, да връщаш енергия обратно, това е каквото мога да кажа в допълнение от предния ми пост, но и при електромобила върнатата енергия ще е нещо като при ОЕДС зареждане на кондензатор (върната но не съвсем), да не забравяме и триенето на гумите по пътя

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия