Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен мотор.-фрии Енерджи!

<< < (13/39) > >>

Михаил Кузмов:
Не разумея защо Bat_Vanko намеси това име!

Bat_Vanko:
Винаги съм казвал, че youtube културата дава обща информация колкото за телевизионна игра (средното ниво  :D). Създава празноглава самоувереност в познания и възможности. Но за съжаление закърнява най-важното свойство на човешкият мозък - да мисли. Защо да се напъваш след като всичко ти е сдъвкано, премислено и преразказано като за 7 клас.

--- Цитат на: технократ в Декември 09, 2018, 11:22:20 am ---Не съм твърдял никъде в моите постове че ЗЗЕ се нарушавало, магнитното поле в постояните магнити се подържа от електрони със еднакви спинови ориентации н най външният електронен слой, а тази граница на Релей е границата където граничат северният и южният полюс на един постоянен магнит . Така че не ме чети като дявола евангелието.

--- Край на цитат ---
Технократ, магнитното поле се създава от тези електрони, а се поддържа неговата стабилност във времето от съвсем други фактори. А границата между северният и южният полюс се нарича стена на Блох. За границата на Релей съм споменал мааалко по нагоре, но все още не съм го пуснал на клип. И поддържането на магнитното поле и границата на Релей спадат към онзи 1% специализирана литература, която със сигурност няма да намериш в youtube.

--- Цитат на: atos в Декември 09, 2018, 03:13:21 am ---Аз не знам, може ли пояснение? Не говоря за начина на превръщане в магнит, а за това, как точно поражда полето, след като вече е станал магнит! Какъв е механизмът?

--- Край на цитат ---
atos, известен и доказан факт е, че протичането на електрони по един проводник поражда магнитно поле. Когато този проводник е само една витка той има едно поле, но колкото повече витки се добавят, толкова повече се увеличава полето. Сега си представи, че този проводник има радиус равен на орбиталата на най външните електрони и по него се движи само един електрон. Когато добавиш и другите съседни електрони картинката става пълна. За това спомага и свойството "спонтанно самонамагнитване". Ще попиташ "има и други материали които също са с некомпенсиран магнитен момент а не са феромагнетици"? Много важен е и радиуса на тази електронна орбитала. При всички феромагнетици тя е почти еднаква. Като доказателство може да се посочи MnО2 - основна съставка на феритите. При него и мангана и кислорода не са феромагнетици, но при окисляването се изтегля най външният електронен слой на мангана и така той влиза в изискването за радиус на електронната орбитала за феромагнетик. В този случай може да се представи обоснованото предположение за съществуването на електромагнитно излъчване с дължина на вълната равна на 1/4 от диаметъра на електронната орбитала на феромагнетиците (1/2 от радиуса). Като това електромагнитно излъчване служи и за поддържане на магнитното поле стабилно във времето. И точно това излъчване прави постоянните магнити отворена система която постоянно получава енергия отвън. Между другото и опитите с МЕГ са в потвърждение на това предположение.
П.п. Бат Мишо граница на Релей е границата на необратимо размагнитване на постоянният магнит, еквивалент на граница на провлачане при металите...

Михаил Кузмов:
Не съм сигурен че си прав с това "необратимо"!  Колкото до Блох, технократ показа незнание в магнетизма.

Радико:
 Бат Ванко, може ли едно пояснение. Защо кислорода не е   феромагнетик? Защото орбиталата е по малка или защото е по голяма.

Аtos:
Остави проводниците сега, както и електричеството...говорим за постоянни магнити и същността на магнитното им поле!
Как се създава?
И не търся обяснения от типа  "Туй Фърчи, щот е птица"...

"и така той влиза в изискването за радиус " - на магнитите не им пука за нашите изисквания...

"И точно това излъчване прави постоянните магнити отворена система която постоянно получава енергия отвън."
Обясни го с думи прости, къде е това "отвън"? Преди време бях споделил идеята, че постоянният магнит е кондензатор на етерна енергия, това ли е според теб?

Дай да намагнетизираме тогава някаква бронзова сплав?

" MnО2 - основна съставка на феритите" - да кажеш на леяр и термист, че мангановият двуокис е основна съставка на феритите е...все едно да кажеш на хлебар, че основната съставка в хляба е...солта, а не брашното!
Такава изцепка скоро не бях виждал!
Самият корен на думата - "феро", показва наличието на елемента Fe -желязо и това ще се сети всеки, дори и лаик, който няма грам идея от нещата! Феритът е най-често срещаната форма на относително "чисто" желязо в природата, което е в минимална доза смесено с въглерод.

П.П.аз пък, наивникът си мислех, че размагнитването е над точката на Кюри...колко ли още неща мога да науча от корифеите тук...ама карай...като не съм си доучил на времето - кой ми е виновен ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия