Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен мотор.-фрии Енерджи!

<< < (14/39) > >>

Bat_Vanko:

--- Цитат на: atos в Декември 09, 2018, 08:33:42 pm ---
"и така той влиза в изискването за радиус " - на магнитите не им пука за нашите изисквания...

--- Край на цитат ---
atos, хората са изследвали реални феромагнитни сплави и са извели опитно необходимите условия за да има една такава сплав магнитни свойства. И това не на принципа "стоя и мисля...". А защо са ги нарекли "феро" при положение че в някои няма и грам желязо - предполагам че заради тяхната функция. Прибавил съм една книга за феритите в която се вижда, че необходимият радиус е 0.7А (Ангстрьома).

--- Цитат на: atos в Декември 09, 2018, 08:33:42 pm ---"И точно това излъчване прави постоянните магнити отворена система която постоянно получава енергия отвън."
Обясни го с думи прости, къде е това "отвън"? Преди време бях споделил идеята, че постоянният магнит е кондензатор на етерна енергия, това ли е според теб?

--- Край на цитат ---
Не е кондензатор, приемник (дипол) е. Това следва от необходимостта да бъде спазен правилният размер на дипола. Етерната енергия си е част от твоята фантазия.

--- Цитат на: atos в Декември 09, 2018, 08:33:42 pm ---П.П.аз пък, наивникът си мислех, че размагнитването е над точката на Кюри...колко ли още неща мога да науча от корифеите тук...ама карай...като не съм си доучил на времето - кой ми е виновен ;D

--- Край на цитат ---
Не са ти проблема корифеите, а това че се опитваш да мислиш.
П.п. за съжаление файла за феритите е твърде голям и прилагам този ...

Радико:
Това 07А какво е 700 пикометра ли е.

Bat_Vanko:
Не Радико, 0.7 Ангстрьома е 70 pm (пикометра)

Радико:
Защо тогава и желязо и никел и манган ги дават с доста по големи радиуси.

Bat_Vanko:
На този линк е книгата която първоначално исках да постна: https://drive.google.com/file/d/1-QQZzzdS7y7FZWCNzkZ436NJ4Ig99Vcb/view?usp=sharing
Там са дадени атомните радиуси за различните материали използвани за направата на ферити в зависимост от валентно им състояние. В някоя от другите книги за феромагнетици бях срещнал изведени необходимите условия за да бъде един материал феромагнетик, но в момента не мога да я намеря. Ако някой се интересува мога да дам линк към всички.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия