Остави проводниците сега, както и електричеството...говорим за постоянни магнити и същността на магнитното им поле!
Как се създава?
И не търся обяснения от типа "Туй Фърчи, щот е птица"...
"и така той влиза в изискването за радиус " - на магнитите не им пука за нашите изисквания...
"И точно това излъчване прави постоянните магнити отворена система която постоянно получава енергия отвън."Обясни го с думи прости, къде е това "отвън"? Преди време бях споделил идеята, че постоянният магнит е кондензатор на етерна енергия, това ли е според теб?
Дай да намагнетизираме тогава някаква бронзова сплав?
" MnО2 - основна съставка на феритите" - да кажеш на леяр и термист, че мангановият двуокис е основна съставка на феритите е...все едно да кажеш на хлебар, че основната съставка в хляба е...солта, а не брашното!
Такава изцепка скоро не бях виждал!
Самият корен на думата -
"феро", показва наличието на елемента Fe -желязо и това ще се сети всеки, дори и лаик, който няма грам идея от нещата! Феритът е най-често срещаната форма на относително "чисто" желязо в природата, което е в минимална доза смесено с въглерод.
П.П.аз пък, наивникът си мислех, че размагнитването е над точката на Кюри...колко ли още неща мога да науча от корифеите тук...ама карай...като не съм си доучил на времето - кой ми е виновен