Не е съвсем точно, но за да го разбереш - идва от "вътрешните междумолекулни СИЛИ". Сили на привличане. Сили, които държат атомите в металната решетка. Отново няма да е точно, но са подобни на СИЛИТЕ които държат два магнита залепнали един за друг без магнитите да консумират ЕНЕРГИЯ - нито външна, нито вътрешна. Сложи магнитите във вакуум, замрази ги до абсолютната нула, сложи ги във Фарадеев кафез - те ще стоят залепнали.
А наистина ли не разбираш, че тези сили не са моментни, а си действат постоянно?
Или смяташ, че можеш да екранираш етерната енергия? Нали ако успееш да го направиш, самата материя ще се дематериализира!
Същото се отнася и за колеца, с който ще подпреш двигателя. Както и да го екранираш, няма да му намалиш способността да понася товара.
Как "да го екранираш"? Как би екранирал гравитацията? Чрез замразяване, чрез вакуум или чрез фарадеев кафез?
Няма как да се екранира енергията, която смучат торсионните вихри, за да поддържат материята като такава, поне сме много далеч още от подобно знание!
Силата е проява на енергия. Обаче упражняването на дадената сила без да бъде извършена работа не консумира енергията. Как ти звучи?
Звучи ми абсурдно, ако трябва да съм честен!
Ти разглеждаш единствено възможностите за вкарване или изкарване на
допълнителна енергия в материята и напълно пренебрегваш необходимостта от енергия на материята просто за да съществува! Такъв въпрос просто не предстои пред теб!
Имаш камък (айде, 300 кила двигател) на високо. На него му действа гравитацията. Но докато тоя двигател не тръгне да пада в него ще си остане едно и също количество потенциална енергия.
Тази "потенциална енергия" изобщо не е енергия на самия камък! Тя е енергията на гравитацията, която тази гравитация упражнява върху този камък! Тази сила е
постоянна величина! Когато силите на опората му престанат да действат, силата на гравитацията го премества надолу. И тъй като сила без енергия просто няма, значи, че докато е бил застопорен, също е действала тази сила - т.е. изразходвала се е енергия!
Същото е и с подпората и с въжето. На тях действат сили на натиск или на опън. Енергията за тези сили е от една страна гравитацията, от друга - енергията която държи атомите в решетката на метала. И ... и двете енергии си стоят, не вършат никаква работа.
Когато имаш противопоставяне на сили, няма как това да стане без необходимия разход на съответното количество енергия! Бъркаш се от факта, че в механиката на твърдите тела, когато две сили се уравновесяват (но не спират да действат) се разглежда единствено
резултантната им сила, която е =0 и се пренебрегват вътрешно материйните процеси (просто, защото са излишни при концепцията за "идеално твърдо тяло").
За четвърти път го казвам - не може в единия момент да ти е нужно изразходване на енергия, за да държиш камък 30 кг. над главата си, а в следващия - когато го сложиш на поставка, да изчезва нуждата от разход на тази енергия, за да създаде сила! Силата на съпротивление е същата, но вече не е упражнена от теб, а от вътрешната енергия на опората!
И колкото са по-големи две противопоставящи се сили, толкова повече е разхода на енергия, за да се случва това!
Ако аз и ти натискаме противоположно от двете страни (в едни и същи точки) една плоскост и тя не мърда, можем да го правим с по 5 кг. сила на натиска, можем и с по 20 кг. За това ще ни трябва да изразходим енергия, във втория случай - повече, въпреки , че и в двата случая няма да има осъществена "класическа" работа!
Няма как да има сила, без изразходена за нея енергия, и на мен ми се ще, но не става