добре - значи малкото критика
1вото важното е за какво я предвиждаш да я ползваш - ако е за слаборецизни изълнения е добре - ако гониш точност на един винт при тоя размер ще е трудна работа - но това както и да е - по-големия проблем ти е при лагерите на който стои портала - разтоянието между тях е твърде малко спрямо рамото което ще ги лашка - имам предвид височината на портала - вярвай ми твърде малко е съотношението между височина на портала и разтояние между лагерите още повече че винта е един - ъглови натоварвания дори за малки усилия върху шпиндела ще е много голямо и от това най вече ще срада точността - имам съмнения че в някой случай може да ти плува с половин милиметър ако не и с повече
2рото нещо е електрониката - изобщо не и е мястото върху портала - остави неговите недостатъци но тя добавя маса към цялата дъндания и хептем зле - другия аспект при нея е че ше отнася вибрационно натоварване - поне инвертора на шпиндела разкарай от там - той е обемна конструкция в него има тежък траф който китайчетата не са го вързали особено здраво и тукувишж след време тръгне да бяга на някъде
това са основните неща де трябва да ги имаш предвид
другите дреболии са
- разтояние между лагерите на Z възела ти е също малко
- ще имаш проблеми с гайките на тия трапци защото ще отнасят голям бой в предвид размера на машината и ако се работят големи детайли но знаем че пусти СВД са скъпи и по-добре сменяй често гайки - препоръчвам да не ползваш полиамид а бронзови
- като цяло за тоя размер конструкцията е слабичка и кофти оразмерена но това си зависи за какво ще се ползва
обаче факт е че като за 1ви опит добре са нещата - така че успех и реши нещата пъвите 2 точки че ще ти създават проблеми