Нека и аз да кажа нещо по въпроса за тока. Всички знаем, така са ни учили, че металния проводник е изграден от атоми, в орбитите на, които, циркулират определен брои електрони и протони, в зависимост от химическия елемент от, който е направен проводника. Електроните, са отрицателно заредени, а протоните положително. Тогава, как може тока , които протича през проводника да представлява облак от електрони и да преминава през атомната решетка на метала на проводника, без да си взаимодейства с положително заредените протони. Ако беше така, електроните от облака или тока щяха да си взимодействат с протоните в атомите на метала и щеше да се получи някаква трансмутация на този метал - той ще се превърне в някакъв друг вид химичен елемент, а това не се случва. Така, че според мен това, което наричаме електрически ток има съвсем друга природа.
Терминът електрон е измислен от Томпсън при създаването на електронно лъчевата тръба в края на 18 век, но това не означава, че той съществува. Не искам да навлизам в дебрите на магиите и вълшебствата и да пиша неща, които не знам, не съм виждал, никой не е виждал и няма да види никога. Всички писаници за електрони, протони, позитрони, кварки, марки и други подобни частици, за мен граничат с научната фантастика.
Между другото, законите на Кирхов, са за постоянен ток.
Какви частици циркулират в магнитното поле на един постоянен магнит, Лийдскалнин ги нарича микро магнити, аз ги наричам ефир, етер, а Тесла ги нарича океана от енергия в който живеем или ефир. Когато рамка от меден проводник пресече силовите линии на постоянен магнит под 90º, в нея се индуцира ЕДС. Но, какво е това ЕДС, каква е тази сила, ами това не са електрони или подобни измишльотини, а тази сила е ефирът, етера. Той преминава през проводника и се получава електрически ток, Лийдскалнин го нарича магнитен ток. Ефирът е вещество, нищо че не можем да го видим и да го измерим, а това е така, защото ефирът е градивната частица на материята, или прословутия Х бозон, който търсят в Церн и никога няма да го намерят. В оригиналната таблица на Менделеев той заема номер 1 и е наречен Нютоний. Представете си водолаз под водата в океана и мехурчетата, които изпуска той при издишване. Водата е ефира, етера, а мехурчетата, са материята. Както водата е много по плътна от мехурчетата, така и ефира-етерът е много по-плътен от материята.
Прост пример, в хранителя на вечно движение на Лидскалнин, в железния магнитопровод, който се държи, като магнит след, като се подаде електрически импулс на бобините, циркулират същите частици, вещество, а именно ефир, етер, каквито циркулират и в полето на един постоянен магнит. Тези частици циркулират в магнитопровода почти със скоростта на светлината и могат да циркулират така, дотогава, докато не се наруши цялостта на магнитопровода. При динамото трябва да се върти медната рамка, за да се индуцира ЕДС в нея, а тук имаме статични бобини, статичен магнитопровод, в който циркулира ефир, етер и за това мекото желязо на магнитопровода се държи като магнит. За да се индуцира ЕДС в бобините е достатъчно само рязко да прекъснем магнитопровода и частиците които циркулират в него преминават в бобините, като ЕДС или електрически ток.
В природата променлив ток няма, а ние го имаме благодарение на Никола Тесла. Но и този променлив ток е всъщност пак постоянен ток, който протича в едната посока и после в другата в зависимост от честотата. Отрицателна полувълна няма, защото в природата отрицателни величини няма. Всички величини имат векторно нарастване от нула до безкрайност. Това, че ние сме избрали температурата на замръзване на водата за 0º, не значи, че стойностите под 0º, са отрицателни, не, и те са положителни спрямо началната точка. За да се види истинската форма на променливия ток на осцилоскоп, трябва просто да се изключи синхронизацията на осцилоскопа и ще се види нещо, като броеница.
Задайте си въпроса, защо загубите в един и същи тип проводник, са много по-големи при постоянен ток, отколкото при протичането на променлив ток, при една и съща мощност на източниците.
Защо, проводника с, който са свързани някакви апаратури на една от фреските в Абидос и Дендер в Египет имат формата на броеница. На фреската, са изобразени четири глави, на които има някакви правоъгълни предмети от, които излизат тези проводници с формата на броеница. Е, за това друг път, защото трябва да се рисуват и картинки.....