Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Mагнитни екрани (Мagnetic shielding), Мю-метал (mu-metal)
juliang:
За съжаление "привличането" между мю-метала и магнитите е взаимно... силата която ще трябва да приложиш за да извадиш метала от зоната на привличане на магнитите ще "изяде" прихода ти от отблъскването им.
Аtos:
Добре дошъл, Даниеле!
Подобни идеи има разглеждани много тук и в различни варианти.Порови се във форумната каша малко и може да ги откриеш:)
Не искам да ти попарвам ентусиазма, защото всеки е способен да измисли (открие) нещо, което е убягвало досега на останалите.
Ще потърся да покажа подобна теоретична схема, която според мен е доста близо до успешна...
Ето я:
а ето и тукашната тема:
http://mazeto.net/index.php?topic=8447.0
Maistora52:
Идеята ти е неосъществима.
Мю-металът въобще няма да помогне ако е само като "преграда". Магнитните силови линии го заобикалят и на практика така използваш само 20-30% от магнитната им сила. Това, което ти е хрумнало, отдавна е пробвано и ако беше изгодно щеше да бъде внедрено в автомобилите.
Има вариант ОБАЧЕ магнитно бутало да се движи в цилиндър целият от Мю-метал, и само в момент някъде доста под ГМТ да се "гмурва" една "преграда" от Мю-метал, която да спира отблъскването и да стои там докато магнитното бутало наближи съответната зона преди ГМТ.
Само че този Мю-метал ще ти направи двигателя по-скъп от Златен такъв. И пак има хиляди "ако".
xxldani:
--- Цитат на: juliang в Октомври 02, 2014, 01:47:48 pm ---За съжаление "привличането" между мю-метала и магнитите е взаимно... силата която ще трябва да приложиш за да извадиш метала от зоната на привличане на магнитите ще "изяде" прихода ти от отблъскването им.
--- Край на цитат ---
Мисля че не сте ме разбрали. Мю-метала да прадставлява кръг с половин диаметър и да се върти около оста си като отварянето да съвпада с долното положение на коляновия вал и обратното.
Аtos:
Дани, обясни по-подробно, де?
Откъде идва въртенето на кръга, кой го върти?
Не е ли същата идея като в пост #48,и #49 която ти показахме?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия