Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Mагнитни екрани (Мagnetic shielding), Мю-метал (mu-metal)

<< < (5/12) > >>

xxldani:

--- Цитат на: atos в Октомври 03, 2014, 02:51:19 am ---Дани, обясни по-подробно, де?
Откъде идва въртенето на кръга, кой го върти?
Не е ли същата идея, която ти показахме?

--- Край на цитат ---
Въртенето на кръга идва от коляновият вал. Идеята ми е коляновият вал да предава постоянно движение на кръга който да се върти около оста си постоянно. Като прави еднакви обороти с коляновият вал. Идеята няма нищо общо с №48 и №49.

Maistora52:
На мен ми стана ясна идеята ти веднага, но както казах по-горе - виж - поддържам същото си мнение!

xxldani:
Майсторе обяснението ми е за Atos той ме помоли за по подробно обяснение.

Аtos:
Дани, така се добива по-образна представа:)
Ако се замислиш, идеята е абсолютно същата, макар и изпълнението да е малко по-различно.
Може да се добави и второ бутало отдолу (в огледален образ), че и звездообразна конструкция ако ползваш истински колянов вал, но не знам засега някой от колегите да е експериментирал с мю-метал, едва ли някой има достъп до подобни материали?
На привличащата сила тук не разчитай много-Майсторът ти обясни защо, освен това разстоянието между магнитите в тази точка е доста по-голямо...отблъскващата би била основната.
Ако разполагаш с подобни ресурси, ще се радваме да споделиш резултати при евентуална практическа изработка?
Все-пак, схемата от #48 би била малко по-ефективна (поне при репликиране) заради липсата на предавка и по-малко механични загуби...

Maistora52:
Атос е прав - един и същи принцип в различно конструктивно изпълнение.
Даниел! - решението е едно единствено за реализация на този принцип - всичко около двата магнита от Мю-метал, включително ЦЯЛАТА ПРЕГРАДА - няма значение кое я върти.
Извод - Causa Perdutta! - Невъзможно дело!
За изпълнение в домашни условия - забрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия