Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Mагнитни екрани (Мagnetic shielding), Мю-метал (mu-metal)

<< < (7/12) > >>

CPU:

--- Цитат на: atos в Октомври 04, 2014, 10:02:45 am ---Да, желязовъглеродните сплави стават, въпреки, че те не изолират магнитното поле, а  го "разцепват" вътре в себе си, което при определени обстоятелства може и да е по-добре даже...

--- Край на цитат ---

Атос, няма разлика в действието на желязото и мю-метала, и в двата случая това са проводници на магнитен поток, нищо не се разцепва или изолира, просто полюсите на постоянния магнит се преместват на друго място, в зависимост от конфигурацията на полюсната надставка. Мю-метала е по-добър проводник, защото има по-голяма магнитна проницаемост от желязото, но това се компенсира с по-голямо сечение.

Аtos:
При моите опити като сложа желязна пластина между еднакви полюси, получавам привличане вече.
Това не означава ли, че магнитното поле се разцепва на зони вътре в пластината?

krasias:
atos, зависи от дебелината на пластината... 

Аtos:
Абе и аз така го разбрах :D
В този ред на мисли, позиционираме 2 магнита с еднополюсна ориентация един спрямо друг, нали така?
После вземаме стоманена пластина с нарастваща дебелина-от 1мм. до 50мм. примерно. Трябва да е с фиксирано линейно или радиално движение между тях обаче. Като я задвижим бавно, би трябвало да достигнем зона на пластината, в която магнитните сили се неутрализират?
Мерим дебелината с шублер и прилагаме за конкретния случай...Майсторе, "разкрит" си ;D ;D ;D

Maistora52:
 ;D ;D ;D
Ама аз нищо не съм "скрил"!!! - освен "прилапаните" гаджета  8) 8) 8)
...
Точно и ясно! - използваните масивни чугунени дискове по-добре ФОРМИРАТ търсеното от мен общо магнитно поле! - включително, че и самите те участват в него.
Докато тънкото алуминиево цилиндърче (в първите ми опити) имаше доста по-различно поведение.
Друго не съм обяснявал.
...
Тази тема, по незнайни причини преди време е била преместена в "Купува-продава"... Сега вече си е на мястото... Благодарение на Valex, който я "извади от пепелта"!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия