Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Жива вода, особености, показатели и приготвяне
balabanoff:
Производство на жива и мъртва вода. Визуално си личи от кой отвор, каква вода излиза.
miromad:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Август 12, 2018, 10:40:28 am ---miromad, рецептата вече се изпълнява. В момента разполагам с водка smirnoff и парче прополис колкото показалец на ръка. За начало.
--- Край на цитат ---
Алкохола трябва да е 95% /почти чист спирт, но за пиене, а не техническия/. Аз съм правил моята тиктура с такъв. Не знам дали ще се получи добре с водката.
balabanoff:
Каква вода е полезна за човека?
В природата няма абсолютно чиста от примеси вода. Всяка изворна вода съдържа в себе си определено количество минерали, соли, микро- и макроелементи във вид на йони, механични примеси и често дори бактерии и микроорганизми. Изворните води, излизащи по естествен път на повърхността, носят в себе си енергията и информацията от всички земни пластове, през които са преминали. След дългогодишни изследвания по цял свят учените единодушно са стигнали до извода, че полезната за човека питейна вода трябва да отговаря на няколко критерия – да съдържа в определени количества основните (около 35 на брой) микро- и макроелемента, от които се изгражда човешкото тяло. Да има повърхностно напрежение от порядъка на 45 – 48 дина на кв. см., рН – от порядъка на 7 до 9 единици (неутрално до леко алкално), окислително-редукционен потенциал (ОРП) – не по-висок от +60 миливолта. Желателно е във водата да няма болестотворни бактерии и патогенни микроорганизми. На базата на всички тези данни са приети общи санитарно-хигиенни норми за питейните води по цял свят.
Човешкото тяло се състои до 80 % от вода. Всъщност нашите клетки „плуват” в междуклетъчна течна среда, в която са разтворени всички хранителни и градивни вещества, от които се изгражда организмът ни. Водата в нас има повърхностно напрежение от порядъка на 43 дина на кв. см., рН – от 7 до 7,5 единици, ОРП – от -100 до -200 миливолта. Природните ниско-минерализирани трапезни и изворни води се доближават до тези параметри, но те стават все по-голяма рядкост и са труднодостъпни за повечето хора. Факт е, че българите през последните 10 години свикнаха да си купуват бутилирани води за пиене, а чешмяната вода (в повечето случаи след филтриране) използват за къпане и за готвене. Това е така, защото от крановете тече странна на цвят, мирис и прозрачност течност с повърхностно напрежение около 70 дина на кв. см., рН – между 6 и 5 и ОРП – от +150 до +600 миливолта!
За да си приспособи за своите нужди такава вода, човешкият организъм изразходва десетки пъти повече енергия, което често води до динамичен спад на физическите сили, обща умора и по-висок риск от всякакви заболявания.
MTM:
Михайл Кузмов и с копър става. Копъра действа най бързо. Дори и язви лекува. 1 супена лъжица сутрин, обед и вечер. Върха е. Резултата е по-бърз и от содата.
Михаил Кузмов:
Защо живата вода е мътна? Не съм забелязал да помътнява при бъблиране с водород нито с оксиводород!
Смятам че по концентриран алкохол, прави по бърз извлек на веществата от прополиса. Така че има логика да е 96%.
МТМ мисля да карам едно по едно, за период поне седмица. Както подчератах моят рефлукс е овладян но не излекуван (ако е възможно изобщо). Овладян означава че имам сериозно облекчение на моменти както и не остри атаки на моменти. Най важно е храненето. Често по малко. При това положение почти не ограничавам каква е храната. Все пак не блъскам лимон кафета, бира без мярка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия