Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
ново СЕ устройство от братушките
montanar:
Ванчо - а дано дойде момента да ги предложат на пазара тези источници - а че работят спор няма ......
Радиоизотопните батерии не са новина - но си имат проблемите и той най вече зарад разните ненормални чалми де веднага ш почнат да правят смрадливи бомбички от тях.....
x_name41:
--- Цитат на: montanar в Май 18, 2019, 08:24:16 pm ---mi68 ае го караме едно по едно :)
Ко туй нещо бре мили - къде заора?!?! ......
След като нямаме научна обосновка си измисляме и почваме на нейна база да градим теория така ли??!? :)
Какви са тия електрогравитации ..... ти за ионен вЕтър чувал ли си?!?!?
Аааа къде можем да видим този опит Димитру от атинския университет - особено м е интересна частта с металния екран?!?! :)
Да не коментирам останалите щуротии де пишеш..... що бяс ще ме хване :)
--- Край на цитат ---
а това какво е?, нима не е подобно или същото относно аналогията с черното слънце?
--- Цитат на: montanar в Май 18, 2019, 06:34:58 pm ---Мен един друг въпрос ме мъчи ...... дали тъмната енергия ще разбие всичко на кванти .... какво ще стане с тъмната материя ..... а дали тъмната материя не е отзвук от предишни вселени тоест това което става с барионната материя след като се случи въпросния обратен колапс ....... ?!?!?! :-\
--- Край на цитат ---
по същия начин би могло да се попита: "моля моля, какви тъмни енергии?, каква тъмна материя? в какви филми си се вкарал, къде заора бе мили?!?! ......"
а за останалото във вашия пост без коментар, пълна проява на дебилизъм и невежество от ваша страна
montanar:
x_name41
С малката разлика че моите мисли са само мисли и въпреки това са базирани на доста добре обосновани научни хипотези - имам предвид тъмните енергия и материя.
И са поставени като въпрос а не като твърдение.
А относно тая глупост "черно слънце" де си я фантазираш вземи го обясни какво имаш предвид - прескачат някакви аналогии с черните дупки ама що го наричаш "черно слънце" като ако говориш за черна дупки или ако ти кеф ползвай старото им название което е колапсари. Особено оная идиотия де галактиките се въртртели около черно слънце - подчертавам галактиките се въртели около черно слънце
Та къде е дибилизмът не знам ..... а къде са знанията ти хептем не знам.... демонстрираш не знания а фантазии някакви ....
И нека от добри чувства да ти обясня че черната дупка е супер компактен обект който на фона на обемите и мащабите на галактика е буквално несъизмеримо малък и слаб а какво остава да говорим за междугалактически разтояния и обеми.....
x_name41:
--- Цитат на: montanar в Май 19, 2019, 03:25:31 pm ---x_name41
С малката разлика че моите мисли са само мисли и въпреки това са базирани на доста добре обосновани научни хипотези - имам предвид тъмните енергия и материя.
И са поставени като въпрос а не като твърдение.
--- Край на цитат ---
добре но все пак не избързвайте със заключенията си
montanar:
--- Цитат ---планирует начать промышленное производство радиоизотопа никель-63 (Ni-63)
--- Край на цитат ---
Ключовата дума за съжаление е "планирует " а знаем че това е много разтегливо понятие......... :(
Още преди 10 години се носеше такава новина че Нокиа са щяли да пускат такива батерии но ги спряха точно зарад чалмите.....
А колко и да е безопасен радиоизотопа де би се ползвал си е радиоизотоп и сещайте се какъв вой ш се надигне при опасност от потенциално замърсяване.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия