Напротив има, и то не един, а много
https://www.youtube.com/watch?v=xLgaoorsi9UМного е трудно да си представим, че природата работи по този "модел" не само на микрониво, а и във вселенски мащаб!
Още по-трудно е за представа един 3D фрактален процес на непрекъснат растеж на материи, галактики, преливане, копиране и изчезване...а да си го представим в по-многомерно пространство е просто невъзможно.
Това, че някой, някога е предположил случването на флуктоация, създала видимия ни свят и я е кръстил "голям взрив" е...толкова ограничено, че няма думи за определение.
Не знам дали тази тема изобщо има смисъл?
Червейче, излюпило се в една ябълка, разсъждава:
"Тя изведнъж ли се е излюпила или е израсла постепенно? Ябълката дали се разширява и расте? На какво се дължи това? Още не сме открили дръжката, но чичо Ал каза, че това откритие ще преобърне целия ни свят и то буквално! Засега се запушват червеевите тунели на повърхността след определено време - явно "отвън" масата е по-плътна? А може би налягането отвън е по-голямо? Какво има отвъд границите/стените на Ябълката? Друга, по-голяма Ябълка? Няма как да е по друг начин! Веднъж един излезе от средата и вика - там има дупки и семки! Ма той яде от ферментиралата част и не може много да му се вярва...Някои пък казват, че можело да има някъде и други Ябълки - мечтатели...къде е това някъде, бе? Всеки знае, че тъканта на Ябълката не може да побере в себе си друго "някъде", как да стане?
Друг пък разправя, че Ябълката е кълбо - хахаха, тоя не знае, че отвън е плоска, аз веднъж тайничко се хлъзгах по повърхността и, разбира се, че отвън си е плоска, оставих го заблуден!
И естествено, отвън нямаше нищо, просто е краят на света, ся...някои фантазьори викат, че ако сме имали зрение, щяло да се види? Мани ги тия болни мозъци, как да се види? Мошеници и дървени философи! Аз пълзях малко отвън, но нищо не усетих! Мама пък ми забранява да излизам навън - можело да ме отнесат някакви странни неща, наречени "птици" (много смешна и тъпа дума), то е ясно, че ме баламосват, ма аз вече не съм толкова малък! Чичо Ал още твърди, че ще дойде време, когато нашият свят ще загине - пълни глупости, откакто съм се родил (вече цели 6 часа) Ябълката ни си е все същата, тоя дъртак съвсем изперква вече! "
А в този момент, магарето, което пасеше наблизо, протегна шия с отворена уста...