Радико, според мен такова нещо като "материална енергия" не съществува! Енергията не е материална
Това "дето витае около магнитите", ще си витае и в абсолютен вакуум
Понятието "етерони" е въведено, за да се назоват първичните енергийни вихри, те още не са материални, по-скоро са първият стадий от образуването на материя. Ако има наложена върху тях информация, която да ги структурира в някаква подредба, тогава се появява материята.
Юлиане, въпреки цялата относителност при "наблюдаване" на скорости и по-точно - време от "различни гледни точки", аз смятам, че Радико е прав за наличие на абсолютна отправна система, както и за абсолютна стойност на времето. Без въвеждане на подобни понятия не е възможно да има никаква установяемост на събития и изобщо протичането на каквито и да било процеси.
... времето нито може да се спре нито да се забързва до безкрайност. Самите процеси могат да бъдат спрени или забавени или забързани но самото време не, защото то е глобално, и регионален смисъл в него не може да бъде допускан. Няма две три или не знам си колко времена, това са заблуди на Айнщанизма, пространството е просто геометрия абстрактна и не може да се криви и съкращава, виж ако има нещо материално в пространството тогава да, но пак трябва за това материално пространство друго геометрично не материално в което да се вписва това физичното. Виждаш ли какви апотеози и безсмислици се получават когато приемем че Айнщайн бил прав.
За времето...може и така да е!
За пространството - не съм сигурен...